web analytics

Beste ingrediënten in huidverzorging: uitleg en producten

De juiste huidverzorging vinden kan best lastig zijn aangezien er zoveel verschillende producten op de markt zijn die allemaal andere ingrediënten bevatten. Echter zijn er wel aantal ingrediënten die altijd een goed effect hebben op de huid en effectief wetenschappelijk bewijs hebben dat ze werken.

Als je een product aanschaft dat (een grote concentratie van) deze ingrediënten bevat, dan weet je dat je goed zit.

Hier zijn alvast enkele van de beste ingrediënten die vaak worden aanbevolen en een aantal producten waarbinnen je deze ingrediënten terug kunt vinden!

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die we van nature dus al in ons lichaam (in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel) hebben zitten. Deze stof hecht zich aan water en één gram hyaluronzuur kan maar liefst zes liter water vasthouden. Dit is dan ook de reden waarom hyaluronzuur het perfecte ingrediënt is om in hydraterende huidverzorging te gebruiken.

Producten met hyaluronzuur zorgen er niet alleen voor dat de huid zachter aanvoelt maar zal deze ook gladder maken, steviger laten aanvoelen en ook gezonder laten ogen. Het is voor iedere leeftijd én voor ieder huidtype eigenlijk een zeer bruikbaar ingrediënt. Het kan geen kwaad en voegt dus alleen maar extra hydratatie toe aan je producten.

Deze producten bevatten o.a. hyaluronzuur:

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en helpt bij het bevorderen van de productie van collageen. Het kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, het egaliseren van de huidskleur en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

Als je dus last hebt van een oudere huid met pigmentvlekken of een huid die wat valer oogt, dan is Vitamine C eigenlijk een onmisbaar ingrediënt binnen je huidverzorgingsroutine!

Deze producten bevatten o.a. Vitamine C:

Retinol

Retinol, een afgeleide van vitamine A, is een van de meest bestudeerde en effectieve ingrediënten in huidverzorging. Het helpt bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes maar gaat ook nieuwe huidveroudering tegen d.m.v. het stimuleren van de collageenproductie.

Daarom is retinol zo’n goed ingrediënt dat iedereen kan gebruiken, of je nu wel al rimpels hebt of nog niet.

Deze producten bevatten o.a. Retinol:

Niacinamide

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, heeft een breed scala aan voordelen voor de huid. Het helpt bij het reguleren van de talgproductie, het verminderen van ontstekingen, het minimaliseren van poriën en het verbeteren van de huidtextuur. Als je dus veel last hebt van grove poriën of een huid die oneven aanvoelt, dan is niacinamide ideaal!

Verder heeft dit ingrediënt ook hydraterende eigenschappen en kan het helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Deze producten bevatten o.a. Niacinamide:

AHA’s en BHA’s

Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) en Beta Hydroxy Acids (BHA’s), zoals glycolzuur, melkzuur en salicylzuur, kunnen helpen bij het exfoliëren van de huid en het verwijderen van dode huidcellen.

Ze weken als het ware de dode huidcellen los (zoals bij een scrub maar dan zonder grove scrubdeeltjes) waardoor de huid die eronder zit weer helemaal fris en glad tevoorschijn komt. Hierdoor kunnen ze de huidtextuur verbeteren, poriën minder grof laten lijken en een stralende teint bevorderen.

Deze producten bevatten o.a. AHA’s of BHA’s:

Het is belangrijk om te onthouden dat elk huidtype anders is, en wat goed werkt voor de ene persoon, werkt mogelijk niet voor de andere. Het is raadzaam om producten te kiezen die passen bij jouw huidtype en om eventuele allergieën of gevoeligheden te overwegen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?