web analytics

Beste kwasten om oogschaduw aan te brengen

Goede producten zijn natuurlijk altijd belangrijk maar wist je al dat je make-up pas echt valt of staat met de juiste tools? Je kunt dan wel de allerbeste producten gebruiken, als je make-up kwasten niet goed of juist zijn gaat het een stuk moeilijker zijn om een mooie look te bekomen. Zeker qua oogschaduw is het belangrijk om de juiste kwast bij de juiste applicatie te gebruiken.

Weet je echter niet goed waar te beginnen of welke kwasten je nodig hebt qua oogschaduw? Geen zorgen, ik zette de beste kwasten om oogschaduw aan te brengen op een rijtje:

Een platte oogschaduwkwast

Een platte oogschaduwkwast is eigenlijk de absolute basis om mee te beginnen. Met een platte oogschaduwkwast kun je oogschaduw aanbrengen bovenop het ooglid. Als je slechts 1 kwast zou mogen kopen, dan zou het deze zijn.

Deze kwast is dus vooral bedoeld om ineens veel kleur aan te brengen en wordt best gebruikt om je oogschaduw aan te zetten op de oogbol. Je kunt deze kwast gebruiken voor matte en shimmery kleuren maar eventueel ook voor crème oogschaduw of glitters.

Mijn persoonlijke favoriet? De MAC Cosmetics 242 brush. Deze synthetische borstel is perfect om zowel poeder als crème producten mee aan te brengen.

Andere fijne flat eyeshadow brushes zijn:

Een blender

Een blending brush, ook wel blender genoemd, dient om kleur aan te brengen in de crease (arcadeboog). Deze borstel zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de wenkbrauwen en de ogen. Hierdoor lijkt je oogschaduw niet zo hard en krijg je een mooi effect.

Bij een blender staan de haren iets verder uit elkaar dan bij een platte oogschaduwkwast. Hierdoor wordt de kleur die je aanbrengt minder intens en krijg je dus een zachter effect.

Dit zijn een aantal goede blenders:

Een pencil brush

Een pencil brush is goed voor gedetailleerd werk. Het is de ideale borstel om de ooghoeken wat donkerder te maken op een subtiele manier zodat je ooglook wat meer definitie krijgt.

Ook kan je deze brush gebruiken om eyeliner of oogpotlood uit te smudgen én het kan zelfs gebruikt worden onder de ogen om zeer lokaal kleur aan te brengen als je bv. een felle kleur onder de ogen wilt gebruiken of om een smokey eye te maken.

Je kunt dus ontzettend veel doen met een pencil brush waardoor hij eigenlijk ook onmisbaar zou moeten zijn in je make-uptas.

Deze pencil brushes moet je op je wishlist zetten:


Dit zijn dus de aller beste kwasten om oogschaduw mee aan te brengen. Natuurlijk kun je het nog wel wat verder uitbreiden en wat meer geavanceerde brushes toevoegen maar als je deze drie al in huis hebt kun je zonder enig probleem een complete ooglook maken.

Ook om bv. op reis te gaan is het wel handig om een soort basiskit samen te stellen en daar mogen deze drie kwasten ook zeker niet in ontbreken!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?