web analytics

Dé beste make-upkwasten voor beginners

Het opbouwen van een make-upcollectie kan best wel duur en overweldigend worden. Zeker als je ook nog eens moet investeren in make-upkwasten. Er zijn nu eenmaal honderden soorten op de markt en niet iedere kwast is even belangrijk.

Daarom kan het soms best lastig zijn om een overzicht te bewaren en zeker als je pas begint met make-up of met het gebruiken van make-up borstels.

In dit artikel geef ik een overzichtje met de onmisbare make-upkwasten voor beginners. Niet teveel poespas maar makkelijk te gebruiken. Zo weet je ook meteen dat je geen onnodig geld uit dient te geven aan nieuwe tools.

Ogen

Een platte oogschaduwkast (eye shader)

Een platte oogschaduwkwast (ook soms wel eye shader genoemd) dient om oogschaduw aan te brengen op de ogen. Met zo’n platte kwast pik je de oogschaduw heel makkelijk op en kun je deze aanbrengen zonder dat alle oogschaduw naar beneden valt.

Als je oogschaduw draagt is dit soort kwast eigenlijk altijd onmisbaar want zonder ga je je oogschaduw nooit mooi kunnen aanbrengen, tenzij je eventueel je vingers gebruikt maar dan kan je niet zo secuur werken als met een borstel.

Voorbeelden:

Blending brush

Een blending brush, of blender, dient dan weer om de oogschaduw mooi te vervagen. Je kunt hem zo op zichzelf gebruiken om harde lijnen te vervagen maar je kunt hem ook gebruiken om je arcadeboog in te kleuren met een zachte tint.

Hiermee creëer je een natuurlijke overgang tussen verschillende oogschaduwkleuren én tussen je oogschaduw en je huid.

Voorbeelden:

Schuinafgesneden (wenkbrauw) brush

Een schuinafgesneden kwastje is altijd handig en kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. De meesten gebruiken het om de wenkbrauwen in te kleuren met een pomade of met een bruin poeder (of zelfs oogschaduw).

Daarnaast kun je het ook gebruiken om eyeliner aan te brengen of om eyeliner of oogpotlood te vervagen. Je zou er dus standaard eentje in huis moeten hebben!

Voorbeelden:

Gezicht

Poederkwast

Fixeer je foundation en concealer met een (transparant) poeder om glans te verminderen en make-up langer te laten zitten. Dit poeder dien je aan te brengen met een fluffy poederkwast, liefst groot genoeg om meteen meerdere stukken huid tegelijkertijd te bedekken.

Je kunt zo’n poederkwast tevens ook gebruiken om bronzer of andere gekleurde poeders aan te brengen.

Voorbeelden:

Platte kabuki

Een platte kabuki is ook een zeer veelzijdige tool. Je kunt het gebruiken om vloeibare foundation dekkend mee aan te brengen maar hij werkt ook heel erg fijn als je minerale poeders aan wilt brengen.

Ook kun je een kabuki gebruiken om poederproducten zoals bronzer en contour uit te blenden waardoor deze mooier vervagen in de huid.

Voorbeelden:

Blush kwast

Een blush kwast is iets kleiner dan een poederkwast en dient echt om zeer plaatselijk product aan te brengen. Je kunt een blush nu eenmaal niet mooi aan brengen als je een te grote borstel gebruikt dus hier dien je zeker een aparte tool voor aan te schaffen.

Voorbeelden:

Lippen

Plat kwastje voor de lippen

Een lipkwastje is niet perse een must-have, tenzij je vaak opvallende lipsticks draagt. Nudetinten en rooskleurige lipsticks kan je vaak los vanuit de tube aanbrengen maar donkerdere kleuren en rode lipsticks hebben vaak toch iets meer precisie nodig.

Met een plat lipkwastje kun je mooi en precies de lijnen van je lippen volgen waardoor je je lippen perfect kunt stiften. Deze kwastjes zijn ook vaak aan de kleinere kant waardoor je ze makkelijk mee kunt nemen in je tas indien je je lipstick doorheen de dag bij wilt werken.

Voorbeelden:

Dit zijn dus dé beste make-upkwasten voor beginners. Als je deze make-up brushes in huis hebt kan je zeker een complete make-uplook creëren, zonder enig probleem!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?