web analytics

Beste oogschaduw voor groene ogen

In de make-upwereld bestaan er geen vaste regels, draag gewoon wat je leuk vindt. Toch zijn er hier en daar wel wat zaken waar je rekening mee kunt houden, een soort van ongeschreven regels.

Zo zijn er bepaalde kleuren die beter staan bij bepaalde huidtypes en oogkleuren. Daarom wil ik jullie meenemen doorheen al deze ‘regels’ zodat je uit kunt vissen welke kleuren jou het beste staan.

In dit artikel wil ik het graag hebben over de beste oogschaduw voor groene ogen.

Als je benieuwd bent naar de beste oogschaduwkleuren voor jouw groene ogen, lees dan zeker verder!

Subtiele oogschaduw voor groene ogen

Mensen moet groene ogen kunnen ontzettend veel kanten uit maar er zijn toch een paar kleuren die je groene ogen er écht uit laten springen.

Als we naar subtiele oogschaduw voor groene ogen kijken zijn er een paar kleuren die perfect geschikt zijn voor jou.

Een van de belangrijkste kleuren is beige met een gele ondertoon. Dit haalt het geel dat in je groene oogkleur zit extra naar boven wat ervoor zorgt dat je groene ogen veel opvallender zullen lijken.

Een andere kleur die perfect is voor mensen met groene ogen is paars.

Paars met een roze ondertoon kan op een zeer subtiele manier aangebracht worden waardoor je het perfect voor school of werk kunt gebruiken.

Het palette dat je op de foto hierboven ziet is het Essence Witch Side Eyeshadow Palette. Dit palette bevat een aantal mooie paars- en roostinten die ideaal zijn voor groene ogen.

Beste oogschaduw voor groene ogen grijstinten

Koele alternatieven

Waar blauwe ogen vooral opvallen met warme kleuren en bruine ogen vooral opvallen met koele kleuren ligt het bij groene ogen anders.

Mensen met groene ogen kunnen beiden ondertonen perfect dragen zonder dat het gaat ‘vloeken’.

Qua warme oogschaduwkleuren heb je dus beige en paars-roze, zoals ik jullie hierboven al liet zien. Als je echter op zoek bent naar een mooie, koele oogschaduw voor groene ogen, dan is (steen)grijs het perfecte alternatief.

Een goed palette voor groene ogen dat deze kleuren bevat is het Smashbox Cover Shot palette in Punked. Dit doosje bevat uitsluitend koele tinten die perfect staan bij groene ogen.

Felle opvallende oogschaduw voor groene ogen

Ook als je op zoek bent naar felle oogschaduw voor groene ogen zit je goed bij de ‘standaard’ kleuren die ik hierboven al noemde.

Paars is een kleur die ontzettend mooi staat bij groene ogen, zowel in de subtiele rozere vorm als de iets opvallendere vorm. Een diepe paarstint haalt het mysterieuze in je groene ogen perfect naar boven.

Beste oogschaduw voor groene ogen compilatie

De beste kleur voor groene ogen… is (mos)groen

Ook deze kleur kun je zo fel of zo subtiel aanbrengen als je wilt. Het mooist bij groene ogen is een felgroene moskleur die ook veel geel bevat.

Het fijne aan mosgroen bij groene ogen is dat je echt niet veel werk hoeft te verrichten om een prachtig resultaat te bereiken.

Breng gewoon wat mosgroen aan over het gehele ooglid, blendt het uit en meer hoef je eigenlijk niet te doen. Je bent op minder dan vijf minuten klaar en het resultaat mag er echt wel zijn!

mooiste oogschaduw voor groene ogen swatches

Met groene ogen kun je ontzettend veel kanten uit maar er zijn dus wel een aantal oogschaduwkleuren die je groene ogen écht laten stralen.

Ga voor een zacht beige, een paarsroze tint of kies eerder voor grijs of mosgroen als je het iets opvallender wilt. Met al deze kleuren zul je zeker zijn dat je groene ogen extra op zullen vallen.

Welke kleur vind jij het mooist?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. May 1, 2020 / 2:09 pm

    Als ik oogschaduw gebruik, speel ik het meestal toch op safe en ga ik voor bruintinten met af en toe een beetje groen haha! Of richting het oranje vind ik ook wel mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?