web analytics

Beste parfums voor de lente 2023

Parfums zijn het ideale product om je mood helemaal te beïnvloeden, zeker als het buiten ook nog eens mooi weer is. Zodra het warmer wordt krijgen we toch snel weer de neiging om voor frissere, luchtigere geuren te kiezen.

Toch kan het soms wel lastig zijn om een nieuw parfum uit te kiezen aangezien de keuze gewoonweg zo groot en zo breed is. Er zijn zoveel verschillende geurnoten en complexe variaties waardoor een nieuw parfum aanschaffen niet zo simpel is.

Daarom zet ik in dit artikel de beste parfums voor de lente van 2023 op een rijtje. Met deze parfums voor de lente zit je zeker goed:

Miss Dior Blooming Bouquet (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

Denk je aan een parfum voor de lente, dan denk je vaak automatisch aan de heerlijk frisse en bloemige geur van Miss Dior. Tegenwoordig zelfs nóg bloemiger, in de vorm van de Miss Dior Blooming Bouquet.

Blooming Bouquet bevat o.a. Damascus-roos, pioenroos en aroma’s van fruit. Hierdoor is het een sterke en opvallende bloemige geur maar nog steeds fris genoeg om tijdens de zonnige lentemaanden te dragen.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

Daisy is een van de meest bekende en klassieke geuren van Marc Jacobs. Vrouwelijk, bloemig en fris maar tegelijkertijd ook met genoeg pit om niet te saai te zijn. Omdat het geheel nog een tikkeltje frisser mocht ontwikkelden ze de Daisy Eau So Fresh versie.

Daisy Eau So Fresh opent, zoals de naam al doet vermoeden, heel erg fris. In het begin lijkt het eigenlijk een standaard zomergeur zoals zoveel anderen maar later, dat is pas wanneer de geur echt tot z’n recht komt.

Het is pas eens je langer ruikt en verder richting de hartnoten snuffelt dat het typische Daisy karakter volledig naar boven komt. Van zodra je langer gaat ruiken merk je die typische bloemnoten dus er een zacht, vrouwelijk geheel van maken. Viooltjes, wilde rozen, appelbloesem, lychee en jasmijnbloemblaadjes zorgen voor een zacht en vrouwelijk parfum.

Jo Malone English Pear & Freesia (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

Als ik aan warm weer denk, dan denk ik automatisch ook aan de geur van fruit en daar past deze van Jo Malone zeker bij. De heerlijke sappige geur van Engelse peer gecombineerd met de zachtheid van de bloemige freesia, beter dan dit wordt het niet. Deze eau de cologne is gewoonweg lente in een flesje!

Giorgio Armani My Way (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

My Way van Gorgio Armani is het perfecte lenteparfum voor diegenen die van bloemige geuren houden met daarbij een hint van citrus.

Deze My Way heeft ook een zachte toets van zoete bloemen die niet te overweldigend zijn en de geur dus ook niet oubollig maken. Fris en bloemig maar tegelijkertijd ook sterk genoeg, de perfecte geur voor de lente én zelfs al voor de zomer!

Elie Saab Le Parfum Lumiere Eau de Parfum (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

Een iets zwaardere geur binnen deze lijst dankzij de houtachtige geurnoten maar daarom zeker niet minder lekker. Le Parfum Lumiere is vrouwelijk en bloemig dankzij noten zoals mandarijn, ylang-ylang en jasmijn.

Perfect voor dames die van iets opvallendere geuren houden maar nog steeds iets zoeken dat licht genoeg is om op een doordeweekse dag te dragen.

Flower by Kenzo (te koop bij Douglas BE en Douglas NL)

Wie echt wel van een stevige bloemengeur houdt maar toch op zoek is naar iets jong en vrouwelijk kan gelukkig goed terecht bij Kenzo. Flower, geïnspireerd op de klaproos, zit boordevol bloemige noten. De geur is een mix van viooltjes, Bulgaarse roos, witte muskus en jasmijn. Het perfecte parfum voor de lente!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?