web analytics

Beste primers voor een droge huid

Een goede gezichtsmake-up staat of valt met een primer die perfect bij je huid past. Zeker als je een droge huid hebt is het nodig om je primer hierop aan te passen!

Als je je primer niet aanpast aan je huidtype gaat je foundation droge velletjes benadrukken en dat wil je natuurlijk niet. Een goede primer voor je vochtarme of droge huid is dus echt een must.

Geen idee waar te beginnen? Dit zijn volgens mij de beste primers voor een droge huid:

First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer (hier te koop)

Een van dé beste primers voor de droge huid is de First Aid Beauty Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer. Het is een hybride tussen een primer en een moisturizer waardoor de droge huid extra goed gevoed wordt.

Op momenten waarop mijn huid volledig uitgedroogd is en droge velletjes vertoont is dit mijn go to primer.

Het fijne aan dit product is dat het gedurende de hele dag blijft hydrateren. Zo krijg je dus ook geen last van droge velletjes na een paar uur.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2%+ B5 Hydration Support Formula (hier te koop)

Technisch gezien is dit product geen primer maar het wordt er wel vaak voor gebruikt.

Waarom? Deze The Ordinary Hyaluronic Acid 2%+ B5 Hydration Support Formula is namelijk echt een hydratatiebom in een flesje.

Het product trekt énorm snel in maar laat een zeer licht sticky laagje achter. Je voelt dit zelf amper maar het is wel voldoende om ervoor te zorgen dat je foundation goed gaat hechten.

Wil je meer te weten komen over dit product? Lees mijn The Ordinary Hyaluronic Acid 2%+ B5 Hydration Support Formula review!

Essence hydrating + perfecting primer (te koop bij Kruidvat)

Ook binnen de budgetcategorie vind je een fijne primer voor de droge huid! De Essence hydrating + perfecting primer kost slechts € 3,89 maar is een ware hydratatie- en vitaminebom voor je huid.

De SPF 20 in deze primer beschermt de huid tegen UV-straling, terwijl het toegevoegde vitaminecomplex de huid voedt en verzacht. Tegelijkertijd worden de poriën verfijnd en is de huid optimaal voorbereid op foundation en andere make-up.

Dankzij het handige pipetje is de primer eenvoudig aan te brengen en heb je altijd de juiste dosering te pakken.

De lichte textuur zorgt er voor dat de primer prettig en comfortabel aanvoelt op de huid.

Illamasqua Hydra Veil Primer (hier te koop)

De Illamasqua Hydra Veil is een echte cultklassieker binnen de wereld van primers.

Deze primer is ook weer half primer, half moisturizer en dankzij de unieke geltextuur legt hij een heerlijk verzachtende barrière rond de huid.

Hij is niet te sticky en voelt lekker luchtig aan maar geeft toch genoeg houvast aan je foundation. De geltextuur zorgt tevens ook voor een glowy en gezond effect op de huid.

Emma Hardie Protect and Prime Moisturiser SPF 30 (hier te koop)

De naam zegt het zelf al: dit is een hydraterende primer met een beschermingsfactor.

De Protect and Prime Moisturiser is best een uniek product, zeker qua gevoel. Van het moment dat je hem aanbrengt voelt hij redelijk dik en plakkerig aan, zoals een klassieke zonnecrème aan zou voelen.

Nadat hij even op je huid zit en opdroogt verandert hij in een echte, klassieke primer. Het product legt dan een soort van beschermende, voedende laag over je huid heen waardoor je foundation zeer mooi gaat hechten. Het geeft echt een aangenaam gevoel op je huid.

Een goede primer maakt écht wel een verschil als je last hebt van een (zeer) droge huid. Met een goede primer voor een droge huid zorg je ervoor dat foundation niet in je droge lijntjes of velletjes trekt.

Ben je dus nog op zoek naar een aantal goede primers voor een droge huid, probeer er dan zeker eens eentje (of meerdere) uit deze lijst.

Gebruik jij al een primer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. May 18, 2020 / 11:43 am

    De combinatie van zwart en goud vind ik echt zo mooi, weer mooie producten! Geniet ervan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?