Beste shampoos tegen schilfertjes en roos

Roos is een haarprobleem dat nog steeds vaak voorkomt maar waar vaak niet de juiste verzorging voor voorzien is. De meeste anti-roos shampoos zijn veel te agressief en drogen de droge huid nóg verder uit.

Toch zijn er tegenwoordig een aantal fijne shampoos tegen schilfertjes verkrijgbaar, je moet alleen weten waar te zoeken.

Ik heb er de laatste jaren heel wat uitgeprobeerd en heb zo de beste shampoos tegen schilfertjes ontdekt. Dit zijn ze:

The Body Shop Ginger (te koop bij de winkels van The Body Shop)

Wie denkt aan anti-roos shampoos denkt waarschijnlijk automatisch aan de typische Head & Shoulders shampoos. Zeer efficiënt tegen roos maar ze drogen de hoofdhuid en het haar zó sterk uit waardoor je eigenlijk dweilt met de kraan open.

Als je op zoek gaat naar een anti-roos shampoo moet je eigenlijk voor een exemplaar kiezen dat niet alleen roos verwijdert maar tegelijkertijd ook mild en verzorgend is voor je hoofdhuid. En zo’n shampoo vind je dus bij The Body Shop!

De The Body Shop Ginger Anti-Dandruff Shampoo maakt huidschilfers zachtjes los zonder te agressief te zijn. Bij deze shampoo hoef je niet bang te zijn dat het je haarkleur aan gaat tasten of je haar en/of hoofdhuid gaat uitdrogen.

In tegendeel zelfs, deze shampoo bevat essentiële gemberolie uit Sri Lanka en honing uit Ethiopië die de droge, jeukende hoofdhuid juist gaan hydrateren en kalmeren. Honing werkt ook ontstekingsremmend dus niet alleen op korte maar ook op langere termijn zal deze shampoo je helpen. Zeker een aanrader!

L’Oréal Professionnel Serie Expert Instant Clear Shampoo (€ 9,95 bij Lookfantastic)

Ook bij de professionele kappersmerken vind je fijne shampoos tegen schilfertjes terug. De L’Oréal Professionnel Serie Expert Instant Clear Shampoo is persoonlijk een van mijn favoriete anti-roos shampoos op de markt.

Deze shampoo bevat munt, een ingrediënt dat de hoofdhuid meteen verzacht en kalmeert.

De shampoo is verder ook niet agressief voor het haar en/of de hoofdhuid zoals bij vele andere anti-roos shampoos wél het geval is. Ook bij dit product hoef je dus niet bang te zijn dat het je haarkleur gaat uitwassen. Als het een slechte shampoo was zou mijn kapper hem niet gebruiken op mijn gekleurde haar! 😉

Wella Professionals Invigo Balance Clean Scalp Anti-dandruff Shampoo (€ 11,45 bij Lookfantastic)

De Wella Invigo Balance Clean Scalp is een shampoo die al het roos uit je haar verwijdert maar tegelijkertijd ook losse velletjes bij de hoofdhuid op een zachte en milde manier weghaalt.

Daarnaast bevat deze shampoo ook zinkpyrithion, een ingrediënt dat nieuwe schilfervorming tegengaat. Het remt de groei van schimmels en gisten waardoor je dus minder snel last krijgt van nieuwe schilfertjes.

Moest je dus geregeld last hebben van schilfertjes en roos, dan kan het wel een goed idee zijn om zo’n shampoo te gebruiken die dus ook preventief gaat werken.

Heb jij soms last van roos?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?