web analytics

Beste tips voor een stralende huid

We willen allemaal natuurlijk graag een stralende huid zodat we er altijd op ons best uitzien. Een vale teint, droge plekjes of een vermoeid ogende huid willen we natuurlijk niet.

Gelukkig zijn er wel wat zaken die je kunt doen om je huid te laten stralen. Dankzij deze tips ziet je huid er weer gezond uit!

Reinig je huid dagelijks

Een dagelijkse reiniging is ontzettend belangrijk, zelfs op momenten dat je geen make-up draagt. Pollutie, vuil en talg zorgen er namelijk voor dat de huid verstopt raakt waardoor er onzuiverheden ontstaan of waardoor je huidverzorging niet goed genoeg in kan trekken.

Probeer daarom om je huid tweemaal daags te reinigen, in de ochtend en in de avond. ‘s Ochtends is een lichte tonic of micellair water zeker voldoende om de restanten van je slaap weg te wassen. Zo ben je lekker snel klaar maar is je huid wel goed gereinigd.

‘s Avonds is het belangrijk om wel iets grondiger te reinigen, zeker als je make-up draagt. Haal daarom eerst je make-up weg met een make-up remover en reinig daarna de huid met een milde, hydraterende reiniger.

Mijn persoonlijke favoriet om mijn huid mee te reinigen? De Avène Tolérance reiniger. Deze reinigingsmelk hoef je niet af te spoelen waardoor je snel en efficiënt de huid kunt reinigen zonder deze te irriteren. Perfect als je weinig tijd hebt of last hebt van een gevoelige huid.

Exfoliëren

Exfoliëren wilt zeggen dat je je huid ontdoet van dode huidcellen. Deze dode huidcellen blokkeren de vernieuwing van je huid, verstoppen je poriën en zorgen ervoor dat je huid er grauw of vaal uit gaat zien.

Door te exfoliëren week je al die dode huidcellen als het ware los zodat de ‘nieuwe’ huid eronder tevoorschijn komt.

Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) en Beta Hydroxy Acids (BHA’s), zoals glycolzuur, melkzuur en salicylzuur zijn de producten die je hiervoor kunt gebruiken.

Ze weken als het ware de dode huidcellen los (zoals bij een scrub maar dan zonder grove scrubdeeltjes) waardoor de huid die eronder zit weer helemaal fris en glad tevoorschijn komt. Hierdoor kunnen ze de huidtextuur verbeteren, poriën minder grof laten lijken en een stralende teint bevorderen.

Ook bestaan er tegenwoordig andere producten met een peelend of exfoliërend effect waaronder het Garnier Micellair Water met peeling. Dit soort producten zijn vooral goed geschikt als je pas begint met exfoliëren of een zeer gevoelige huid hebt die moeilijk tegen al deze zuren kan.

Voldoende hydratatie

Een goede hydratatie is echt essentieel als je op zoek bent naar een fris ogende, stralende huid.

Sla het smeren van een hydraterende dag- of nachtcrème dus zeker nooit over, zelfs niet als je het druk hebt. Het kost slechts een paar minuten werk maar het maakt zo een ontzettend groot verschil!

Zorg er daarnaast ook voor dat je de huid voldoende van binnenuit hydrateert. Drink dus zeker voldoende water voor jouw grootte en lichaamsgewicht (dit kun je berekenen). Dit houdt de huid soepel en gezond en heeft op langere termijn alleen maar voordelen.

Levensstijl

Je levensstijl heeft natuurlijk ook een grote impact op de conditie van je huid. Wil je een stralende huid? Dan moet je je gezondheid in het algemeen aanpakken.

Probeer negatieve factoren waaronder stress en slaaptekort te vermijden. Verminder zaken zoals suiker en alcohol en probeer uiteraard ook te stoppen met roken indien je dit doet. Roken is nefast voor de kwaliteit van je huid en zal huidveroudering alleen maar in de hand werken.

Eet een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan antioxidantrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, noten en vis. Deze voedingsmiddelen kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het behouden van een gezonde huid.

Neem ook voldoende tijd voor jezelf en neem zeker ook de tijd voor je huidverzorging. Dit komt je stressniveau ten goede en je huid zal je heel erg dankbaar zijn!

Kies bv. voor een apparaat zoals de FOREO UFO 2 of de FOREO Bear om helemaal tot rust te komen en om je huid wat extra te verzorgen, dit helpt mij alleszins altijd goed.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?