Betaalbare cruelty free merken (mijn aanraders)

Steeds meer mensen maken de overstap naar cruelty free merken dus ik krijg tegenwoordig vaker vragen. Een vraag die ik vaak zie terugkomen is: “Welke merken zijn zowel betaalbaar als cruelty free?”. Daarom leek het me wel leuk om een lijstje met betaalbare cruelty free merken te maken. Merken waar ikzelf heel erg veel positieve ervaringen mee heb en dus ook aan iedereen kan aanraden. Als je benieuwd bent naar een aantal betaalbare cruelty free merken, lees dan zeker verder!

Catrice

Ik begin met een van de meest populaire én toegankelijke merken: Catrice. Catrice kennen we natuurlijk allemaal al jaren maar het merk heeft zeker zijn plaats verdient op deze lijst. De producten van Catrice zijn namelijk volledig dierproefvrij en zeer goed betaalbaar. Daarbovenop worden ze kwalitatief ook steeds beter! Ik heb echt een hele hoop producten van Catrice in mijn stash die ik met veel plezier gebruik.

Essence

Ook het jongere zusje van Catrice, Essence, mogen we niet vergeten. Nog goedkoper dan Catrice maar ook zeker een merk dat absoluut niet mocht ontbreken op deze lijst. Bij Essence durft het al wel eens hit or miss te zijn met de producten maar eens je een hit hebt, dan heb je echt wel iets goed te pakken!

De producten van Essence en Catrice zijn gewoon verkrijgbaar bij Kruidvat, zowel online als in de winkel.

Makeup Revolution

Een van mijn andere favoriete merken is Makeup Revolution. Dit is een betaalbaar merk maar de kwaliteit is echt geweldig. Ik heb inmiddels al een hele hoop producten in mijn stash die ik bijna dagelijks gebruik. Hun producten kunnen zelfs goed concurreren tegen de high end producten in mijn stash! De grootste aanraders binnen dit merk zijn voor mij zeker weten de palettes, waaronder de Flawless palettes en Fortune Favours The Brave er zeer hoog bovenuit steken.

De producten van Makeup Revolution zijn het makkelijkst te koop via internet, zeker via websites zoals Boozyshop.

KIKO

Een merk dat vaak vergeten wordt maar zeker ook de moeite is is KIKO. KIKO is een Italiaans merk met een gigantisch groot assortiment en ze lanceren ook geregeld nieuwe limited edition collecties. Kwalitatief is het merk ook zeer goed, zeker voor de prijs. Hun producten zijn namelijk écht niet duur en ze houden ook best vaak sale. Je kunt de producten van KIKO via hun webshop kopen maar ze hebben ook diverse winkels in België, waaronder in Leuven en Hasselt.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere fijne betaalbare en cruelty free merken beschikbaar. Dit zijn alleen degenen waar ik al tientallen producten van geprobeerd heb en die ik dus voor de volle 100% aan jullie kan aanraden!

Ken jij nog andere betaalbare cruelty free merken?

6 Comments

 1. August 19, 2018 / 8:35 am

  Ik dacht aan NYX , The Balm, ook nog betaalbaar 😁

  • August 19, 2018 / 4:17 pm

   Ook twee fijne merken inderdaad! Van The Balm heb ik voornamelijk de liquid lipsticks geprobeerd, de rest van het merk heb ik nog niet echt uitgeprobeerd!

 2. Yara
  August 19, 2018 / 12:21 pm

  Ooh, zo leuk om te lezen! Een van mijn favoriete cruelty free merken is toch wel Nyx denk ik. (:
  Liefs,
  Yara

  • August 19, 2018 / 4:17 pm

   NYX is inderdaad ook zeker een aanrader! 😀

 3. August 19, 2018 / 9:23 pm

  Wat een fijn overzichtje! Ik vind het tegenwoordig soms toch wel erg lastig om nou te weten welke merken wel en niet als cruelty free worden gezien. Kiko is echt een heel fijn merk naar mijn mening, dus super dat zij cruelty free zijn!

 4. August 19, 2018 / 11:16 pm

  Kiko lijkt me een fijne merk. Ik zag die mooie lippenstiften vandaag. Nog nooit heb ik er wat van gekocht. Mijn zusjes hebben zoveel spullen van kiko in huis. Ik ga het toch een keer proberen. Ik heb zelf een allergie voor best veel producten. Over dit merk weet ik het nog niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?