web analytics

Blond haar verzorgen: beste haarverzorging voor blond haar

Blond haar is fantastisch om te hebben maar blond haar verzorg je best extra goed. Je wilt namelijk niet dat je blond haar groen uitslaat, dat het geel wordt of dat het sneller gaat breken door het vele ontkleuren. Een aangepaste verzorging is dus echt wel een must!

Het leek me daarom wel handig om je in dit artikel te vertellen hoe je blond haar moet verzorgen.

Wat is nu echt de beste verzorging voor blond haar? Dat vertel ik je hier!

Kies een goede shampoo

Blond haar verzorgen begint al bij de basis: het wassen van je haar. Dit doe je best met een aangepaste zilvershampoo. Zilvershampoo is paars of blauw van kleur en zorgt ervoor dat de gele kleur uit je haar verdwijnt of in eerste instantie zelfs volledig wegblijft. Het product neutraliseert met zijn blauwe/paarse pigmenten de gele gloed in je blonde haar.

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om een ‘normale’ shampoo voor gekleurd haar te gebruiken. Gebruik dan liefst eentje zonder schadelijke stoffen zoals sulfaten. Sulfaten zijn namelijk nogal agressief voor je haar, iets wat je gekleurde blonde haar niet ten goede komt.

Dit zijn alvast een aantal fijne shampoos:

Stel je wasbeurten uit

Een goede shampoo is dus een must en zal zeker helpen bij het verzorgen van blond haar. Maar weet je wat ook goed helpt? Je haar minder wassen!

Door je haar te vaak te wassen, droog je je blonde haar nog verder uit en dat komt je haar niet ten goede. Het zal sneller kapot gaan, zijn mooie glans verliezen en ook minder fijn aanvoelen. Ook gaat je haar sneller klitten en ga je waarschijnlijk ook sneller weer naar de kapper moeten.

Om je wasbeurten wat langer uit te stellen kun je je haar tussendoor wat bijwerken met droogshampoo. Een droogshampoo neemt al het talg op waardoor je haar minder vet zal aanvoelen en waardoor je het dus ook minder snel opnieuw hoeft te wassen.

Ik ben zelf persoonlijk fan van de droogshampoo van Batiste. De Batiste droogshampoo komt in een lekker grote bus waardoor je er extra lang mee doet. Ook zijn ze verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende geuren dus daarin kun je ook nog wat variëren.

Geblondeerd haar verzorgen met een maskertje

Als je haar pas geblondeerd of ontkleurd werd kan het nogal snel droog en/of kapot aanvoelen. Daarom is een goede verzorging echt wel een absolute must!

Sowieso zou je iedere wasbeurt een conditioner moeten gebruiken maar daarnaast zou je ook minstens een keer per week een masker of treatment moeten gebruiken. Een maskertje dringt diep tot in de haarwortel binnen en verzorgt het haar nog eens extra goed.

Deze haarmaskers zijn geschikt voor blond haar en gekleurd haar:

Wil je je haar nóg beter verzorgen? Breng dan een maskertje aan vlak voor het slapengaan, wikkel je haar in een handdoek en laat het lekker de hele nacht intrekken. Zo sta je je gegarandeerd op met een volle, gezonde coupe haar.

Hopelijk hebben deze tips je kunnen helpen om je blond haar of geblondeerd haar goed te verzorgen! Blond haar is zeer leuk om te hebben maar het vraagt dus wel wat extra tijd en aandacht als je je blonde coupe langer mooi wilt houden.

Wil je graag nog wat meer te weten komen over haarverzorging? Lees dan ook zeker mijn artikel met 5 tips voor gezond haar of mijn artikel waarin ik vertel hoe je pluizig haar na het douchen kunt voorkomen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?