web analytics

Blond haar wordt geel: wat kun je doen?

“Help, mijn blond haar slaat geel uit!” is jammer genoeg een veelvoorkomend probleem bij haar dat blond geverfd is. Blond haar wordt snel geel en dat is vaak moeilijker te vermijden dan je initieel denkt.

Gelukkig zijn er wel heel wat dingen die je kunt doen om te voorkomen dat blond haar geel uitslaat of, als het toch al geel is, het toch weer mooi koel te krijgen qua kleur. In dit artikel zet ik de beste tips op een rijtje!

Voorkomen dat blond haar geel wordt

Om de meeste schade te beperken is het belangrijk om allereerst te voorkomen dat je blonde haar geel wordt. Voorkomen is altijd beter dan genezen en zeker in het geval van je haarkleur is het belangrijk om je haar voldoende te beschermen en te verzorgen om erger te voorkomen.

Hitte is dé grootste boosdoener als het aankomt op het beschadigen van het haar waardoor het gele tinten kan veroorzaken en verergeren. Probeer hete stylingtools te vermijden en laat je haar zo vaak mogelijk natuurlijk drogen.

Ook de zon is een schadelijke factor! Bescherm je haar dus altijd goed in de zon. Draag bv. een ​​hoed of gebruik een haarproduct met SPF om je haar te beschermen tegen de zon.

Vermijd daarnaast ook zwembaden met chloor. Chloor in zwembaden kan het haar beschadigen en de gele tinten verergeren. Probeer zwemmen in chloorwater te vermijden of als je toch gaat zwemmen, zorg er dan voor dat je je haar gelijk daarna uitwast met een goede shampoo voor blond haar.

Tips om je gele blonde haar te behandelen

Is je blonde haar toch geel uitgeslagen? Dan zijn er gelukkig ook nog een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat de gele tonen iets minder worden.

Zo bestaan er tegenwoordig heel wat fijne zilvershampoos waarmee je je blonde haar kunt wassen. Een paarse zilvershampoo kan helpen om de gele tint uit het haar te halen en het haar weer helderder te maken. De paarse tint van de shampoo neutraliseert de gele tinten in het haar.

Daarnaast is het ook belangrijk om hitte te blijven vermijden, ook als je haar al geel is. Hitte veroorzaakt niet alleen gele tonen maar maakt ze ook nog een heel stuk erger als je hier al last van hebt!

Helpt er echter helemaal niets meer? Dan ga je toch terug naar de kapper moeten gaan. Als het probleem aanhoudt kan een bezoek aan de kapper helpen. Een professionele kapper kan de gele tinten uit het haar halen en het haar weer helderder maken d.m.v. een koele toner.

Goede producten voor blond haar

Een goede zilvershampoo met paarse pigmenten is dus zeker een must als je last hebt van blond haar dat snel geel wordt. Het zorgt ervoor dat het haar langer mooi blijft qua kleur of het corrigeert de kleur als het dan toch al geel moest geworden zijn.

Met deze producten zorg je ervoor dat je haarkleur mooi koel blijft:

Joico Blonde Life Violet Shampoo (hier te koop)

Deze milde sulfaatvrije shampoo is ideaal voor blond haar dat vaak ontkleurd of gekleurd werd en wat extra verzorging kan gebruiken. Dankzij de paarse tonen in de shampoo zorgt hij ervoor dat je blonde haar weer veel koeler wordt qua kleur en dat gele tonen in het haar verminderd worden.

De shampoo kan zowel bij blond haar als zilver (of grijs) haar gebruikt worden om de tint koeler te maken.

L’Oréal Paris Elvive Color-Vive zilvershampoo (hier te koop) 

Deze budgetproof zilvershampoo is fantastisch in het verminderen van een gele gloed. Hij is niet perse heel erg verzorgend dus als je haar echt kapot is is deze shampoo minder maar als je het puur alleen voor de kleur doet, dan is dit echt wel een budgettopper!

Guhl Zilverglans & Verzorging Anti-Geel Haarmasker (hier te koop)

Dit maskertje is een alles-in-een verzorging voor blond haar. Het zorgt ervoor dat het haar zachter wordt en meer gaat glanzen en dit zonder het haar te verzwaren.

Daarnaast zorgt het maskertje er ook voor dat de gele gloed in het haar minder wordt dankzij de toevoeging van paarse pigmenten. Het haar wordt minder geel en de natuurlijke helderheid van ht het haar wordt tegelijkertijd ook verbeterd.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?