Bobbi Brown Makeup Manual review

Online is er enorm veel informatie te vinden. Toch vind ik het soms nog wel eens leuk om er een ouderwets boek bij te pakken. Een van mijn favoriete boeken is Bobbi Brown Makeup Manual.

Bobbi Brown kennen jullie waarschijnlijk wel van haar eigen make-up merk maar ze is dus ook make-up artist. Vandaag ga ik jullie wat meer informatie geven over het boek en over wat ik er zo leuk aan vind!

Kijk je mee?

Bobbi Brown Makeup Manual

Wat is de Bobbi Brown Makeup Manual?

De Bobbi Brown Makeup Manual is een boek dat voor iedereen geschikt is. Voor zowel beginners als ervaren make-up fans en zelfs voor beginnende make-up artists, er wordt echt veel in uitgelegd.

Het boek begint met een heleboel basics: welke brushes gebruik je voor wat, hoe breng je blush aan, welke soorten foundation zijn er, …

Uiteraard worden alleen haar eigen producten gebruikt in het boek maar je kan de informatie op eender welk merk toepassen. Niet alleen make-up wordt onder de loep genomen, ook huidverzorging en voeding worden uitgebreid besproken.

Alles is zeer duidelijk geschreven en het boek is ook geïllustreerd met mooie foto’s, dit maakt het aangenaam om te lezen.

Bobbi Brown Makeup Manual

Voor beginners én (toekomstige) professionals

Toen ik het boek kocht was ik alweer een paar jaar bezig met make-up. Ik was zelfs al bezig met het zetten van mijn eerste stappen in de professionele wereld van make-up.

Ik was eerlijk gezegd dus wel bang dat ik niet zoveel aan het boek zou hebben maar niets is minder waar!

Er waren al heel wat dingen die ik wel al wist of waar ik weet van had. Toch heb ik mijn techniek bij een heleboel dingen kunnen aanpassen en heb ik ook veel over het merk zelf ontdekt.

Iedere make-upartist heeft zijn eigen technieken en doet dingen op een bepaalde manier. Dit merk je bv. ook als je les volgt aan een professionele school.

Als je dus zelf al veel weet van make-up kun je gelukkig nog altijd dingen bijleren!

Bobbi Brown Makeup Manual

Mijn favoriete deel van het boek is het professionele gedeelte, omdat ik ook als make-up artist werk. Vooral de pagina’s over het bouwen van je make-upkit vond ik zeer interessant.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat anderen meenemen in hun kit. De kit van een make-up artist is dan ook nooit compleet, er kan altijd wel wat make-up bij ;-).

Bobbi Brown Makeup Manual

Ik kan de Bobbi Brown Makeup Manual dus zeker aanraden. Als je echt al professioneel als visagist werkt dan ga je er waarschijnlijk niet zó veel meer aan hebben maar voor de mensen met die ambitie is het zeker een goed boek.

Ook voor beginners of gewoon voor mensen die hier en daar wat willen bij leren, go ahead! Ik heb het boek al meerdere keren van voor naar achter en van achter naar voor gelezen.

Ik pak het ook geregeld als ik iets wil opzoeken of iets vergeten ben. Je hebt er dus uren én jarenlang plezier van.

Bobbi Brown Makeup Manual is o.a. te koop bij Bol.com voor € 27,99, daar heb ik het ook gekocht.

Heb jij al beautyboeken in je collectie? 

Share:

5 Comments

 1. thebeautyblognl
  July 21, 2017 / 7:52 am

  OMG! Deze wil ik echt! ZO tof! x

 2. July 21, 2017 / 3:03 pm

  Wauw wat een gaaf boek! Super handig en ook mega interessant!

 3. Christine
  July 21, 2017 / 9:06 pm

  Ik heb dit boek ook ergens liggen! Wel al lang niet meer vast gehad, nog eens tijd voor ūüėÄ

 4. Robin Valentine
  July 23, 2017 / 8:28 pm

  ik heb deze ook en vind hem zooo goed! enorm uitgebreid ook =)

 5. July 23, 2017 / 11:18 pm

  Ik heb al enkele beautyboeken maar deze en eentje van kevyn aucoin staan nog op mijn wishlist <3

  Ilona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?