Boho Terra Cotta in 05 Terre de Corse

Er zijn twee producten die ik enorm vaak gebruik in de zomer: zonnecrème en bronzer. Zonnecrèmes gebruik ik om mezelf te beschermen tijdens het zonnen terwijl ik mooi bruin word, bronzer gebruik ik om die bruine klaar nog iets sterker te maken. Een van m’n favoriete bronzers aller tijden is het Terra Cotta poeder van Boho (voluit Boho Green Revolution), een natuurlijk merk.

In het begin was ik redelijk bang om dit product te gebruiken, de naam Terra Cotta roept niet meteen goede herinneringen bij me op. Vroeger had mijn moeder ook zo’n terra cotta poeder en toen ik het stiekem eens gebruikt had zag ik er echt knaloranje uit. Echt Jersey Shore op z’n best oranje.

Dit Terra Cotta poeder is gelukkig meer een bronzer dan zo’n over the top poeder. Het is een warme bronzer maar zeker niet oranje van kleur. Ook heeft hij een mooie sheen.

Doordat het een gebakken product is dacht ik dat de pigmentatie zou tegenslaan maar ik ben aangenaam verrast. De pigmentatie is gewoon normaal en niet té, waardoor je het goed kunt opbouwen.

Er komt goed veel kleur vanaf zonder dat je meteen een bruine streep krijgt. Het is dus een zeer natuurlijke bronzer die zeker voor veel mensen geschikt zal zijn. Zowel lichte als medium huidjes kunnen goed wegkomen met deze bronzer.

Ik vind trouwens niet alleen het product erg goed meevallen, de verpakking ook. De verpakking voelt heel licht aan, hierdoor is hij makkelijk mee te nemen om doorheen de dag nog even bij te poederen.

Hij is namelijk licht genoeg om ook als gewoon poeder te gebruiken, zolang je maar een kwast gebruikt die je een lichte applicatie kan bezorgen. De verpakking helpt ook mee met de natuurlijke feeling van het product.

Ik ben dus zeker te spreken over dit product. Ik gebruik hem bijna dagelijks, op dagen dat ik wel een full face draag maar niet al te opvallende make-up wil dragen.

Op dagen dat ik wel wat meer moeite wil spenderen grijp ik liever naar een donkerdere bronzer. Hij heeft een mooie glans dus ook als setting powder durf ik hem wel gebruiken. Ik ben overtuigd!

Boho is o.a. verkoop bij de betere apotheek en bij de webshop Big Green Smile. Het Terra Cotta poeder heeft hier een Engelse benaming maar het gaat dus wel om hetzelfde product. Het poeder kost € 12,95.

Heb jij al eens natuurlijke make-up geprobeerd? 

Share:

15 Comments

 1. June 16, 2014 / 6:50 am

  Ziet er schitterend uit! 😉

 2. Petra
  June 16, 2014 / 8:01 am

  Zelf heb ik een aantal producten van Boho en ik ben over deze producten echt dik en dik tevreden….leuk om deze review te lezen….

  • Amy
   Author
   June 16, 2014 / 9:37 pm

   Ik zou ook dringend eens wat meer producten moeten proberen 😀

 3. Karlien - Polished Cats
  June 16, 2014 / 8:58 am

  Ziet er echt mooi uit!
  Mooie shimmer ook
  benieuwd hoe hij toont op het gezicht

  Liefs
  Karlien

  • Amy
   Author
   June 16, 2014 / 9:37 pm

   Hij komt een van dees in een full face voorbij! 😀

  • Amy
   Author
   June 16, 2014 / 10:23 am

   Echt he, dat ding is denk ik gewoon oneindig.. 😀

 4. June 16, 2014 / 9:25 am

  Ziet er goed uit! Leuk dat je hem ook als gewoon poeder kan gebruiken!

 5. beautyforgirls
  June 16, 2014 / 9:42 am

  Mooi kleurtje.
  Liefs, xxx

 6. Sanne Makeupgorgeous
  June 16, 2014 / 9:59 am

  Lijkt mij een mooie bronzer.

 7. June 16, 2014 / 12:11 pm

  Ziet er heel mooi uit! Heb nog nooit een product van dit merk geprobeerd.

 8. June 16, 2014 / 12:36 pm

  Deze ziet er echt heel mooi uit! 🙂

 9. Annelie
  June 16, 2014 / 3:07 pm

  Hij ziet er prachtig uit!

 10. June 16, 2014 / 10:04 pm

  ziet er goed uit lijk mij een fijn product! liefs x

 11. June 16, 2014 / 11:23 pm

  Mooie bronzer en eens eindelijk eentje die niet veel te donker is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?