web analytics

Boozyshop 14 pc Starter Makeup Brush Set review

Je kan dan wel de allerbeste make-up op de markt kopen, zonder de juiste tools ben je er niet zo veel mee. Goede kwasten maken óf kraken je make-up look nu eenmaal.

Vaak denken mensen dat je veel geld moet spenderen aan je brushes maar niets is minder waar, er zijn ook betaalbare kwasten op de markt die wel heel erg fijn zijn.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de brushes van webshop Boozyshop. Ik schafte een tijdje geleden hun Boozyshop 14 pc Starter Makeup Brush Set aan en ik ben er zeer tevreden mee.

In dit artikel vertel ik meer over de brushes binnen deze set, hoe de kwaliteit is en hoeveel deze set precies kost. Kijk je mee?

Boozyshop is een van dé grootste beauty webshops binnen België en Nederland. Als je de echte ketens met fysieke winkels even vergeet denk ik zelfs dat Boozyshop de allergrootste is.

Wat begon als een kleine webshop die voornamelijk producten van Sleek en BH Cosmetics verkocht eindigde in een webshop met duizenden beautyproducten.

Nadien zijn ze begonnen met het verkopen van een eigen kwastenlijn. Binnen deze kwastenlijn verkopen ze heel wat losse kwasten maar ook een groot aantal mooie sets.

Een van die sets is de Boozyshop 14 pc Starter Makeup Brush Set, een brush set die eigenlijk gericht is op beginners en daardoor zeer compleet is.

De Boozyshop 14 pc Starter Makeup Brush Set is een zeer complete set en bevat zowel kwasten voor de ogen als voo het gelaat.

Binnen deze set vind je deze kwasten terug:

Ogen

 • Shader
 • Large Shader
 • Angled Shader
 • Pencil
 • Blender
 • Tapered Blender
 • Eyeliner
 • Angled Liner

Gezicht

 • Concealer
 • Foundation
 • Stippling
 • Large Powder
 • Angled Blush
 • Tapered Highlighter

Als je deze set aanschaft ben je eigenlijk op alle fronten gecoverd en kun je een volledige make-up aanbrengen zonder ook maar iets tekort te komen.

Als je naar de prijs kijkt en naar het aantal kwasten dat je krijgt, dan zou je misschien wel durven denken: “No way dat deze brushes goed zijn qua kwaliteit!” maar niets is minder waar.

De kwaliteit van deze brush set is namelijk echt wel heel erg goed!

Alle kwasten voelen zijdezacht aan en de haartjes zijn ook erg stevig. De borstels verliezen geen haartjes na het wassen en ook de steel zit zeer stevig vastgelijmd. Zowel de haartjes als de steel van de borstels voelen luxe aan.

Daarnaast zijn de kwasten ook nog eens volledig synthetisch waardoor ze dus ook automatisch vegan en cruelty free zijn. Dat is natuurlijk ook heel erg mooi meegenomen!

Ik ben echt enorm tevreden van deze BoozyBrush 14 pc brush set en ik gebruik mijn kwasten dan ook bijna iedere dag. Voor die prijs kun je gewoonweg geen betere kwasten vinden.

Doordat het zo’n complete set is kun je een volledige look maken zonder dat je afzonderlijk nog extra kwasten aan hoeft te schaffen.

De set draagt de naam starter set maar ik denk dat ik het perfecte voorbeeld ben om te laten zien dat ook ervaren make-up addicts (én make-up artists) ook nog baat kunnen hebben bij zo’n volledige set.

De Boozyshop 14 pc Starter Makeup Brush Set kost € 52,95 maar staat best wel vaak afgeprijsd tot € 30 of zelfs € 25 waardoor het al helemaal een koopje is. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe set brushes kan ik je deze set dus zeker en vast aanraden!

Je vindt deze mooie brushset terug via de webshop van Boozyshop die zowel in Nederland als België levert.

Welke make-up kwasten gebruik jij het liefst?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. March 8, 2021 / 10:13 am

  Wat een mooi setje is dit! 🙂

 2. Rachel
  March 8, 2021 / 9:19 pm

  Een hele mooie set zeg, voorlopig heb ik kwasten genoeg haha.. maar dit is een prachtige set om mee te starten of juist om uit te breiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?