web analytics

Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation review

Een perfecte gezichtsmake-up in slechts 1 minuut, zou het mogelijk zijn? Bij budgetmerk Catrice beweren ze alleszins van wel. Met de unieke Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation zou dat blijkbaar mogelijk moeten zijn.

Dit speciale product is een foundation en primer in 1 en zou alle onzuiverheden perfect moeten camoufleren binnen de minuut. Klinkt zeer intrigerend dus ik testte het uit.

Werkt dit product echt zo goed als Catrice beweert? Je leest het hier!

Als je ongeveer dezelfde leeftijd hebt als ik (ik ben bijna 27), dan herinner je je de old skool mousse producten waarschijnlijk nog wel.

Toen ik in de middelbare school zat liep iedereen rond met een dikke laag mousse foundation, meestal in een paar tinten te donker. Deze mousses waren vaak ook veel te oranje en te opvallend doordat ze zo dik en plakkerig waren.Het zag er natuurlijk helemaal niet uit maar toch was iedereen er fan van. Als ik nu terugkijk op de trends van vroeger kan ik alleen maar “waarom?” denken.

Ik was dan ook zeer sceptisch toen ik de nieuwe Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation in handen had.

Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation flacon open

De Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation is namelijk ook een mousse foundation. Het is een mousse met een delicate dekking die zich aan iedere huidskleur zou moeten aanpassen.

Ook zou hij een aantal primende eigenschappen hebben waaronder het verkleinen van poriën en het matteren van de huid.

Klinkt natuurlijk ideaal, zo’n foundation en primer in een die vrijwel meteen voor een prachtige en egale teint zorgt. Maar is het ook echt zo goed als Catrice beweert?

Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation textuur

Van zodra je de Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation aanbrengt merk je dat hij een hele zachte textuur heeft. Hij is niet zo luchtig als een klassieke foundation mousse van vroeger. Het is eerder een mix van een BB cream en een normale, vloeibare foundation.

Op mijn hand zie je echter al meteen wat er gebeurt en dat is dat hij echt heel oranje wordt. Ondanks dat hij zich aan je huidskleur aan moet passen doet hij dat bij mij dus niet.

Kan natuurlijk ook wel een beetje aan mijn huidskleur liggen aangezien 95% van alle standaardfoundations gewoon veel te donker zijn voor mij.

Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation swatch

De kleur is dus helaas niet zo’n succes voor mij maar ik moet wel eerlijk toegeven dat de textuur op zich wel prettig is. De foundation laat zich zeer makkelijk aanbrengen én verdeelt zich ook mooi over de huid.

De mousses van vroeger hadden de neiging om een dikke laag te vormen of zich vast te hechten aan ieder droog plekje.

Met dit product heb ik daar echter geen last van. De Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation glijdt werkelijk óver de huid heen. Hierdoor legt hij ook een mooie barrière over je poriën heen.

Is deze foundation echt zo’n mirakelproduct zoals Catrice doet uitschijnen? Helaas toch niet vrees ik.

Hij laat zich makkelijk aanbrengen en geeft een mooie finish op de huid maar verder ben ik persoonlijk geen fan. De kleur past zich niet mooi aan aan mijn huid waardoor ik hem als foundation toch niet zo geschikt vind.

Een hele vooruitgang t.o.v. de mousse foundations van vroeger maar er is nog steeds veel werk aan de winkel. Al is dit alleszins toch al een mooie stap vooruit!

De Catrice 1 Minute Face Perfector Foundation kost € 5,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Heb jij ooit al een mousse foundation geprobeerd? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. December 30, 2019 / 6:33 pm

    Dit vind ik echt heel nostalgisch haha, de kleur is inderdaad heel erg oranje: jammer! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?