Catrice Brown Collection Nail Lacquers

Bruin was dé trendkleur in de 90’s maar heeft inmiddels zijn comeback al gemaakt. Daar speelt budgetmerk Catrice mooi op in met de Catrice Brown Collection Nail Lacquers, vijf nagellakjes in verschillende bruintinten. Ik heb twee mooie kleurtjes in mijn collectie die ik vandaag graag aan jullie wil laten zien. Zijn ze even goed als de normale Catrice nagellak of is het toch een miss?

Catrice Brown Collection

De Catrice Brown Collection Nail Lacquers zijn een aanvulling op het vaste assortiment van Catrice. Deze kleurtjes vallen dus niet binnen het ICONails Gel Lacquer gamma, al lijken ze op zich wel sterk op elkaar van kwaliteit. Zowel de Brown Collection als de ICONails Gel Lacquers zijn verrijkt met acai olie en zijn volledig veganistisch (en dierproefvrij!). Binnen de Brown Collection vind je vijf verschillende tinten terug, variërend van zeer licht en metallic tot een donkerbruine crèmekleur. Ik heb twee kleurtjes in mijn collectie: 02 Sophisticated Vogue en 04 Unmistakable Style.

Catrice Brown Collection

02 Sophisticated Vogue is een vrij lichte metallic kleur die bij veel mensen goed zal staan. Eerlijk gezegd was ik nooit echt zo’n fan van bruine nagellak maar dit kleurtje vind ik wel heel passend tijdens de herfst. Ook van de finish ben ik enorm tevreden! Toen ik de metallic glans zag was ik eerst wat huiverig, aangezien metallic lakjes bijna nooit egaal dekken en zowat altijd streperig aanbrengen. Bij Sophisticated Vogue had ik daar totaal geen last van. Twee dunne laagjes, meer heb je niet nodig bij dit lakje. Je hebt geen last van strepen of delen niet egaal gelakt zijn, alles zit er gelijk keurig op. De houdbaarheid van dit lakje was bij mij 3 dagen, wat op mijn nagels te vergelijken valt met OPI of Essie.

Catrice Brown Collection

04 Unmistakable Style is wel mijn favoriet van de twee. Dit kleurtje is echt zó mooi tijdens het najaar, echt zo’n typische donkere kleur die nu bij het seizoen past. Het is een roest bruinrode kleur met minuscule gouden shimmers erdoor, heel erg mooi. Ook bij dit lakje krijg je na twee dunne laagjes al een perfect dekkend resultaat! Geen last van strepen of een oneffen dekking want alles ziet er gelijk goed uit. Op zich zou je zelfs met een laagje weg kunnen komen maar als je de kleur en de shimmers volledig tot z’n recht wilt laten komen heb je toch een tweede laagje nodig.

Bij dit lakje had ik wel na de tweede dag al wat lichte tipwear maar echte chips begonnen ook pas vanaf dag drie. De houdbaarheid is dus iets minder goed dan die van 02 Sophisticated Vogue maar dat is ergens wel te begrijpen aangezien het een vrij donkere kleur is.

Catrice Brown Collection

Na de ICONails weer een schot in de roos van Catrice. De flesjes ogen superluxe en beide kleuren lakken echt als een droom. Ik ben zeker fan!

De Catrice Brown Collection Nail Lacquers kosten € 2,99 en zijn te koop bij Kruidvat. Ze maken deel uit van het vaste assortiment en zijn dus altijd verkrijgbaar.

Wat vind jij van deze kleurtjes?

8 Comments

 1. Veerle
  December 16, 2017 / 12:45 pm

  Wauw, zo’n mooie kleuren! Ik ben benieuwd naar de overige kleurtjes uit deze collectie. Ik heb al een aantal lakjes van Catrice en ben er best wel tevreden over. Ik ga binnenkort zeker een kijkje nemen in Kruidvat:-).

 2. Dana
  December 16, 2017 / 3:45 pm

  Mooie kleuren! Zelf heb ik ook 04 maar nog niet op gedaan 🙂

 3. December 16, 2017 / 4:05 pm

  Wat mooi kleurtjes zijn ze.

 4. December 17, 2017 / 12:06 pm

  ik vind ze toch mooier dan ik dacht 😀

 5. December 17, 2017 / 12:13 pm

  Ik vind het speciale kleurtjes maar wel enorm mooi!

 6. December 20, 2017 / 7:47 pm

  Wat een leuke kleurtjes! De flesjes zijn ook heel mooi!

 7. Christine
  January 4, 2018 / 2:24 pm

  Wow super mooie kleurtjes, en ze staan je ook echt super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?