Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara review

Beautymerken komen steeds vaker met natuurlijke producten, zelfs als ze zich niet specialiseren in dit soort producten. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwste Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara.

Deze unieke mascara bevat maar liefst 92% aan natuurlijke ingrediënten én belooft extra veel volume en lengte. Ik heb de mascara inmiddels getest dus een review leek me wel op z’n plaats!

Als je benieuwd bent naar deze Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara, lees dan zeker verder!

De Catrice Clean ID lijn

Budgetmerk Catrice heeft een tijdje geleden een nieuw gamma toegevoegd aan hun bestaande assortiment: het Clean ID gamma.

Binnen deze nieuwe productlijn vind je een heleboel producten terug waaronder eyeliner, lip oil, oogschaduw, highlighter en ga zo maar door.

Met deze nieuwe productlijn wil Catrice haar eerste stappen richting een natuurlijker merk zetten. Al de producten bestaan voor het grootste deel uit natuurlijke én vegan ingrediënten.

Dat is dus ook het geval bij de nieuwste Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara die uit 92% aan natuurlijke ingrediënten bestaat.

De formule van de Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara

De nieuwe Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara heeft een zeer lichte maar natte formule. De bedoeling van de mascara is dat hij zowel lengte als volume geeft en dat merkte ik persoonlijk ook wel bij deze mascara.

Dankzij die lichte formule merk je dat je snel veel lengte krijgt zonder de wimpers te verzwaren. Ook zorgt de ietwat natte formule dan weer snel voor extra veel volume.

Bij een eerste laagje krijg je een zeer natuurlijk effect maar eens je meerdere laagjes op wilt bouwen is het opletten geblazen.

Met een (dikkere) tweede laag krijg je al wel last van het gevreesde spinnenpoteneffect.

Het borsteltje

Gelukkig komt de Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara wel met een heel fijn borsteltje.

Het borsteltje is lekker lang maar slank waardoor je er wel fijn mee kunt werken zonder te morsen.

Ook kamt het borsteltje wel handig doorheen je wimpers zodat je eventuele spinnenpoten wel makkelijk weg kunt werken.

Houdbaarheid

Ook de houdbaarheid van de Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara is best wel oke. Blijft hij zo goed zitten als een waterproof mascara? Dat helaas niet natuurlijk.

De mascara overleeft een dag onderweg prima maar zodra je echt gaat zweten (of door de regen moet lopen) begint hij helaas wel uit te lopen.

Conclusie

De Catrice Clean ID Volume + Lengthening mascara is een prima mascara binnen het budgetsegment. De formule is lekker licht en voorziet de wimpers snel van wat extra lengte en volume.

Het borsteltje kamt de mascara mooi doorheen de wimpers maar helaas moet je toch wel wat opletten voor spinnenpoten. De houdbaarheid is goed maar kon op zich ook wel beter.

Van alle drogisterijmascara’s die ik de laatste jaren heb getest is dit een van de betere mascara’s, zelfs beter dan sommige high end mascara’s. Toch krijg ik er niet meteen een wauw-gevoel bij waardoor ik hem waarschijnlijk niet opnieuw zou kopen.

Graag zelf eens proberen? Je vindt deze mascara voor € 4,99 bij Boozyshop en Kruidvat.

Heb jij de mascara’s van Catrice al geprobeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?