Catrice Crystallized Eyeshadow Palette in 010 Raise Up Your Voice

Een tijdje geleden liet ik jullie alvast een klein overzicht van de nieuwe Catrice herfstproducten zien. Binnen deze nieuwe producten vinden we ook een aantal nieuwe palettes terug waaronder de Catrice Crystallized Eyeshadow Palettes. Ik heb het 010 Raise Up Your Voice palette in mijn bezit, een palette dat geïnspireerd werd op de amethist. In dit artikel vertel ik er graag meer over!

Kristal is de nieuwe trend in de beautywereld. De stenen hebben verschillende eigenschappen en hebben allemaal hun eigen kracht, net zoals de twee nieuwe eyeshadow palettes van Catrice. Het 010 Raise Up Your Voice palette werd geïnspireerd op de amethist en symboliseert innerlijke kracht, moed en succes. 

Ik hou ervan als er een compleet verhaal achter een make-up product zit en al helemaal als je dat ook terug kunt zien in het product zelf. Dat is met de Catrice Crystallized Eyeshadow Palette zeker en vast het geval.

Het 010 Raise Up Your Voice palette werd geïnspireerd op de amethist. De amethist is een heldere, paarse steen die enorm sterk glanst. Dit zie je dus ook zeker terug in het palette, zowel in de kleuren zelf als in de verpakking. Er is ook een Rose Quartz palette, een palette dat dus vooral roostinten bevat i.p.v. paarstinten.

De inhoud

Het Catrice Crystallized Eyeshadow Palette in 010 Raise Up Your Voice bevat 10 verschillende oogschaduwtinten, gaande van mat tot shimmers.

Doordat het palette geïnspireerd werd op de amethist is paars de centrale kleur, waarbij alle andere kleuren perfect gecombineerd kunnen worden. Het grootste deel van het palette bestaat uit neutrale tinten, al zitten er dus ook wel een paar uitschieters bij zoals blauw en oranje.

De kwaliteit

De laatste jaren mag je bij Catrice echt niet meer klagen qua kwaliteit en dat is met dit palette dus ook het geval. Je merkt gewoon bijna niet meer dat je met best goedkope oogschaduw aan het werk bent.

Zowel de shimmers als de matte oogschaduwkleuren werken heel erg fijn. Ze hebben allemaal een mooie pigmentatie en zijn grotendeels ook heel erg zacht en makkelijk te blenden.

De enige kleur waar ik een beetje moeite mee had is de blauwgrijze Strength. Deze kleur is een stuk droger dan de andere tinten in het palette waardoor de pigmentatie niet helemaal 100% in orde is. De andere tinten waren gelukkig wel heel erg creamy en makkelijk te gebruiken.

Power – Mood – Proud – Goal Digger – Strength

Wat ik hierboven bedoelde kun je ook goed terugzien op de swatches. Werkelijk alle kleuren, inclusief de matte Power, geven een mooi resultaat af op de huid.

Crystal – Amethyst – Greatest Era – Vibe – Courage

Ook bij de swatches van de volgende vijf oogschaduwkleuren kun je heel goed terugzien wat een mooie kwaliteit ze hebben. Zeker Amethyst, wat natuurlijk dé hoofdkleur van dit palette is.

Ik was vooral onder de indruk van de matte Greatest Era en Vibe. Van dit soort grijs- en bruintinten verwacht je meestal niet al teveel in een goedkoop oogschaduwpalette maar ze hebben me dus aangenaam verrast.

Doordat er twee matbruine kleuren in het palette zitten kun je gemakkelijk een complete look maken zonder dat je een ander palette nodig hebt. Je kunt het lekker opvallend en koel maken maar je kunt ook voor een neutrale look gaan.

Verkrijgbaarheid

Het Catrice Crystallized Eyeshadow Palette in 010 Raise Up Your Voice kost € 9,89 en is vanaf begin augustus te koop bij Kruidvat.

De nieuwste producten beginnen stilaan binnen te druppelen bij de Kruidvat filialen, al kan het wel zijn dat jouw filiaal de volledige collectie nog niet binnen heeft. Als je geïnteresseerd bent zou ik dus eerst even bellen voor de zekerheid!

Wat vind jij van dit palette?

2 Comments

  1. ingrid\
    August 10, 2019 / 9:38 am

    wat een mooie kleuren. dacht eerst dat ze erg licht waren maar valt heel erg mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?