Catrice Dazzle Bomb collectie

De Essence Step Into Magic Wonderland was niet meteen mijn favoriete feestdagencollectie maar dat wilt niet zeggen dat budgetmerken het niet goed kunnen doen. De Catrice Dazzle Bomb collectie is daar een zeer goed voorbeeld van. Deze collectie heeft mij echt aangenaam verrast door de luxe verpakkingen én goede kwaliteit. In dit artikel review ik met veel plezier een aantal producten! Kijk je mee?

Catrice Dazzle Bomb

De Catrice Dazzle Bomb collectie is alles wat je van een eindejaarscollectie mag verwachten. Glitter, glitter en nog eens glitter. Gelukkig wel op een hele chique manier die zeker niet overdreven overkomt. Bij Catrice wouden ze ook wat specialere technieken zoals strobing in de verf zetten door wat uniekere producten toe te voegen aan de collectie. Hier kan ik als make-up artist én beautyliefhebber alleen maar blij mee zijn!

Ik heb drie producten uit de collectie getest: het Eye & Lip Powder palette, de Dazzliner en de Cosmic Body Sparkle Fluid.

Catrice Dazzle Bomb

Cosmic Body Sparkle Fluid – € 6,99

Net zoals altijd wil ik de review beginnen op een positieve manier en dat doe ik dus meestal met mijn favoriete product. De Cosmic Body Sparkle Fluid is dat product in dit geval. Echt vanaf het eerste gebruik was ik al verliefd op dat product en dat wilt al veel zeggen.

De Cosmic Body Sparkle Fluid is een vloeibare highlighter die je zowel op je gezicht als op je lichaam kunt gebruiken. Hij is echt extreem vloeibaar maar wel heel makkelijk in gebruik door het pipetje. Als je hem uitblendt is het een zeer subtiele glitter maar oh-zo-mooi! Hij geeft gewoon zo’n mooie en gezonde glow aan de huid zonder direct overdreven te zijn. De olie is ook nog eens superlekker geparfumeerd en geeft echt een luxe gevoel.

Catrice Dazzle Bomb

Ik vind het heerlijk om dit product subtiel aan te brengen op mijn decolleté en om het dan iets sterker aan te brengen op mijn sleutelbeen als ik iets strapless draag. Zodra het licht dan weerkaatst heb je echt zo’n mooi (en slankmakend) effect. Doordat de substantie zo licht is kun je het dus ook goed opbouwen tot een intenser resultaat, zonder dat de hele boel gaat plakken. Ik vind hem echt heel erg fijn!

Catrice Dazzle Bomb

Eye & Lip Powder palette – € 5,99

Ook het Eye & Lip Powder palette mag er zeker zijn, mits je het correct gebruikt. Als je een gewoon standaard oogschaduwpalette verwacht met veel pigmentatie en kleur, dan is dit palette niet het product voor jou. Als make-up artist gaan mijn handen echt kriebelen van zo’n palette want je kunt hier zóveel mee! Je kunt de producten dus zowel op ogen als lippen gebruiken. Doordat ze zo licht aanvoelen is dat perfect mogelijk!

Catrice Dazzle Bomb

De eerste twee tinten in dit palette zijn vrij licht en glitterig, toch voelen ze wel fijn aan op de huid. Dit soort oogschaduws vind ik echt ideaal om als oogschaduwtopper te gebruiken, zeker tijdens de feestdagen. Ook vind ik het heel mooi om dit soort kleurtjes over een clear lipgloss te deppen om echt vavavoom lippen te creëren. Door de unieke textuur van de oogschaduw kun je dit prima doen.

De volgende twee kleuren zijn wel heel erg goed en mooi gepigmenteerd. Zeker de donkerste kleur heeft mij echt aangenaam verrast! Ze voelen zacht, blenden goed uit en blijven mooi intens op de huid.

Catrice Dazzle Bomb

Dazzliner – € 3,59

De Cattrice Dazzle Bomb Dazzliner vond ik in gebruik iets minder prettig. De kleur van de liner is echt prachtig en lekker icy, ideaal voor de winter dus. Hij is echt heel erg mooi in de binnenste ooghoek of om de onderste wimperrand mee aan te zetten. Over de kleur en pigmentatie dus helemaal niets te klagen!

Wat ik wél minder vind is de applicator. Ik ben gewoon om felt tip liners te gebruiken of eyeliner stiften. Deze eyeliner heeft een zeer harde plastic applicator die niet al te prettig aanvoelt op de huid. Het product zelf is dus zeker niet slecht maar de applicator kon in mijn ogen wel beter.

Links: Cosmic Body Sparkle Fluid – Rechts: Dazzliner

Valt het op dat ik fan ben van deze collectie? Ik vind dat Catrice het echt heel goed gedaan heeft. Een feestelijke collectie met lekker veel glitters die wel nog altijd volwassen en chique aanvoelt. De producten zijn niet al te duur maar voelen en ogen wel zeer luxueus. De Cosmic Body Sparkle Fluid is een zaligheid om te gebruiken en ook met het palette kun je lekker experimenteren. Qua kwaliteit is de Dazzliner ook echt fijn, alleen de applicator vond ik minder handig in gebruik.

De Catrice Dazzle Bomb Limited Edition is van half december 2017 tot half januari 2018 verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat vind jij van de Catrice Dazzle Bomb collectie?

Share:

5 Comments

 1. December 7, 2017 / 7:52 am

  de liner had van mij wel wat meer pigment mogen hebben :3
  femketje recently posted…Look – Fudge.My Profile

  • December 7, 2017 / 12:04 pm

   Voor mij is het goed zo aangezien ik glitterliner alleen in de binnenste ooghoek gebruik maar om hem als echte eyeliner te gebruiken is het pigment inderdaad niet goed genoeg! Dat had zeker beter gemogen, ja! 🙁

 2. Britt van Ommeren
  December 7, 2017 / 8:51 pm

  Niet helemaal overtuigd helaas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge