Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof

Een goede waterproof mascara is het hele jaar door eigenlijk onmisbaar. Zeker in koude, natte periodes ben je blij als je mascara iedere regenbui gewoon overleeft.

Dat een goede waterproof mascara niet duur hoeft te zijn bewijzen ze bij Catrice. Daar maakten ze een waterproof versie van hun populaire EYEconista mascara, een mascara die voor extra veel volume zou moeten zorgen.

Als je benieuwd bent naar de Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof, lees dan zeker verder!

De Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof

De Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof werd vorig jaar tijdens de nieuwste herfst/winter gelanceerd als aanvulling op de normale EYEconista mascara.

Dit zegt Catrice over de mascara:

“180 procent meer volumineuze wimpers tot wel 24 uur lang: de nieuwe EYEconista lijn krijgt een waterproof uitbreiding. Met de Lash Millionizer textuur voegt de mascara aan elke look een beetje drama toe. Ga voor volumineuze, lange, gekrulde en diepzwarte wimpers met deze vegan mascara.”

Een mascara die zowel voor volume als lengte zorgt en dit tot wel 24 uur lang… Dat klinkt natuurlijk veelbelovend!

De formule

Als je aan een formule denkt die vooral volume geeft, dan denk je vaak automatisch aan iets drogere formule die goed op te bouwen is.

Dat is bij deze Catrice EYEconista Waterproof ook het geval, ook al is de formule niet zo droog als bij de gemiddelde volumemascara.

De formule van deze mascara is nat genoeg om meteen voldoende product aan te brengen maar tegelijkertijd ook droog genoeg om goed in de wimpers te werken zonder te veel te klonteren.

Het borsteltje

Over de formule dus geen klachten maar het borsteltje, dat is waar deze Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof pas echt gaat shinen. Dit moet zowat een van de meest unieke borsteltjes zijn die ik al gezien heb bij een (budget) mascara.

Het borsteltje van de mascara is gebogen en heeft twee verschillende soorten stekeltjes.

Aan de ene kant heb je heel veel korte stekeltjes die zeer dicht bij elkaar staan. Aan de andere kant heb je dan weer de iets langere stekels die wat verder uit elkaar staan.

Het handige aan dit borsteltje is dat je de mascara aan kunt brengen met de ene kant en nadien door de wimpers kunt kammen met de andere kant. Zo kun je eventuele klontertjes makkelijk wegkammen en het product goed door de wimpers heen verdelen.

Het resultaat

Mijn wimpers zijn van zichzelf niet veel soeps. Ze zijn enorm kort en stomp waardoor de meeste mascara’s automatisch voor klonters zorgen. Als een mascara alsnog voor veel lengte en volume kan zorgen bij mijn wimpers, dan kan de mascara dat bij iedereen.

Zoals je kunt zien op de foto’s geeft de Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara echt nog wel een mooi resultaat.

De mascara geeft enorm veel volume aan de wimpers en zorgt ook voor de nodige lengte. Je ziet mijn wimpers zowaar! Het enige wat deze mascara niet doet is krul geven aan de wimpers.

Mijn wimpers lijken langer en voller met deze mascara maar ze blijven wel nog altijd een beetje naar beneden hangen. In combinatie met een wimperkruller krijg je dus echt wel killer lashes!

Houdbaarheid

Ook over de houdbaarheid mag ik zeker en vast niet klagen. Catrice beloofde een houdbaarheid van 24u maar dit heb ik eerlijk gezegd nog niet getest.

Wat ik wél met zekerheid kan zeggen is dat hij echt de hele dag perfect blijft zitten. Hij vlekt niet, loopt niet uit en verdwijnt ook niet van de wimpers.

De Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof blijft perfect zitten tot het moment waarop je besluit om hem er weer af te halen.

Een zweterige sportsessie of een lange dag op het werk overleeft hij prima.

Conclusie

Ik werd echt aangenaam verrast door deze mascara van Catrice! Mijn wimpers gaan meestal niet zo goed samen met volumizing mascara aangezien het snel gaat klonteren en nooit een mooi resultaat geeft.

Deze mascara geeft echter veel volume (zonder te veel klonters), geeft extra lengte én laat mijn wimpers er gewoonweg beter uitzien. Daarnaast blijft hij dankzij zijn waterproof formule ook perfect zitten gedurende de dag.

De Catrice EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara Waterproof kost € 4,95 en is o.a. verkrijgbaar bij Boozyshop en Kruidvat.

Heb jij al een mascara van Catrice geprobeerd?

2 Comments

  1. November 12, 2020 / 10:32 am

    Ik heb deze en gewone variant, beide zijn erg prettig

  2. Marianne
    December 2, 2020 / 7:14 pm

    De gewone variant gaf enorm af bij mij helaas, enorme panda-ogen. Ik wil deze nog wel een kans geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?