web analytics

Catrice Full Satin lipsticks

Tijdens de laatste assortimentsvernieuwing lanceerde Catrice een gloednieuw type lipstick: de Catrice Full Satin lipsticks.

Deze gloednieuwe lipsticks met satijnen finish zouden zowel goed gepigmenteerd als verzorgend moeten zijn. Klinkt natuurlijk allemaal heel goed maar zijn de lipsticks ook zo goed?

Ik heb het natuurlijk even moeten uittesten en probeerde twee unieke kleurtjes uit. In dit artikel lees je er meer over!

“Vol van leven, liefde en passie – deze luxe lipstick ademt pure joie de vivre en kwaliteit: de romige lipstick met satijnen finish biedt een intense, hoog gepigmenteerde kleurervaring.”

Dat is wat ze bij Catrice zeggen over hun nieuwste Full Satin lipsticks. Uit deze tekst kunnen we dus al afleiden dat het om een zeer romige lipstick gaat die dus vooral voor veel kleur i.p.v. houdbaarheid zal zorgen.

Tegenwoordig ben ik wel fan van dit soort satin lipsticks. Ze geven lekker veel kleur aan de lippen en een semi-matte look zonder de lippen uit te drogen.

Dat is bij de Catrice Full Satin lipsticks dus ook het geval. Ik probeerde de kleurtjes 020 en 070 uit en beide lipsticks geven énorm veel kleur af zonder teveel moeite.

020 Full Of Dreams is de perfecte my lips but better kleur. Hij geeft een subtiele koraalroze tint aan de lippen en is tevens ook perfect om een soort ombrélook mee te crëeren.

070 Full Of Love is dan weer de ideale ‘draagbare’ roodtint. De kleur zit ergens tussen rood en roze in en is daarom enorm flatterend bij een groot aantal huidskleuren. Ook met deze lipstick kun je een prachtige ombré-effect maken, een trend die je bv. vaak in Zuid-Korea terugziet.

Wat ik vooral zo fijn vind aan deze lipsticks is dat ze de lippen inderdaad goed verzorgen. Ik heb namelijk een rothekel aan uitdrogende lipsticks, zeker tijdens de koude wintermaanden.

Je wilt natuurlijk dat je lippen er vol en gezond uitzien en dat gaat gewoon niet met een uitdrogende lipstick. Daarom kies ik tegenwoordig vaker voor een hydraterende, verzorgende lipstick.

Natuurlijk moet je wel wat inboeten op de houdbaarheid. De Catrice Full Satin lipsticks overleven een kleine maaltijd en een drankje prima maar nadien moet je wel een kleine touchup doen.

Voor mij is dat persoonlijk geen probleem. Ik werk liever wat vaker bij doorheen de dag zodat ik verzorgde, gehydrateerde lippen heb i.p.v. uitgedroogde baksteenlippen, haha!

Wat kan ik zeggen? Ik ben fan!

De Catrice Full Satin lipsticks voelen fantastisch aan op de lippen, drogen niet uit en hebben gewoon een fantastische pigmentatie. Ze zijn makkelijk in gebruik en de kleurtjes zijn ook gewoon heel erg tof.

Zolang het koud blijft buiten ga ik deze lipsticks zeker in mijn routine houden! Misschien ga ik nog wel voor wat extra kleurtjes 😉

De Catrice Full Satin lipsticks kosten slechts € 3,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Welk kleurtje vind jij het leukst? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

  1. February 28, 2020 / 9:54 am

    Ik ben helaas niet zo’n fan van de afwerking. Ik ben denk ik meer van de minder shiny, meer dekkende kleuren!

  2. February 28, 2020 / 2:18 pm

    deze lipsticks zijn echt super fijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?