Catrice Gold Effect Nail Polish 020 Fascinating Grace

Nu we weer stilaan op de herfst afgaan wordt het tijd om de bruine nagellak weer boven te halen. Ik hou er namelijk wel van om in het najaar voor echte herfstinten te kiezen. Een leuk kleurtje dat ik recent ontdekte is de Catrice Gold Effect Nail Polish 020 Fascinating Grace nagellak.

Deze nagellak is in mijn ogen perfect voor de overgang tussen zomer en herfst. Hij is wel bruin waardoor hij perfect is voor de herfst maar dankzij zijn gouden glans is het dé perfecte nazomer kleur. Daarom laat ik dit unieke kleurtje vandaag graag aan jullie zien!

Tijdens de laatste assortimentsvernieuwing lanceerde Catrice de nieuwe Gold Effect Nail Polish.

Deze nieuwe lijn bestaat uit acht verschillende nagellakken met twee verschillende effecten: kleur op kleur ofwel meerkleurig met goud. Er zitten een heleboel kleuren tussen, gaande van opvallend brons tot sprankelend paars.

De kleur die ik geprobeerd heb en vandaag ga laten zien is de 020 Fascinating Grace. Dit is een unieke beige bronstint met súperveel shimmers erin.

Foto’s in het buitenlicht, zonder directe zonneschijn

Formule

De formule van de Catrice Gold Effect Nail Polish 020 Fascinating Grace is echt heel erg vloeibaar. Een stuk vloeibaarder dan de meeste ‘normale’ nagellakken, zoals je ze gewend bent.

Gelukkig is dat bij dit soort metallic lakjes zeker geen nadeel. Bij extreme metallic of shimmery nagellak kun je namelijk snel last krijgen van strepen, zeker als de nagellakformule te dik is. Door voor een lichte formule te gaan kun je dit soort strepen makkelijk voorkomen.

Voor de kleur heeft het dus zeker geen nadelig effect, alleen moet je wel oppassen tijdens het lakken. Een ongelukje is namelijk snel gebeurd met dit soort vloeibare formules!

Foto’s binnen in artificieel kunstlicht 

Dekking en houdbaarheid

Doordat de nagellak zo licht en vloeibaar is qua textuur is het wel even werken voor een stevige dekking te krijgen. Bij twee laagjes krijg je al een redelijk goede dekking, al schijnt de nagelrand wel nog steeds goed door doorheen de nagellak.

Voor een optimale dekking kun je dus best gewoon voor drie laagjes gaan. Doordat de nagellak zo dun is drogen de laagjes gelukkig wel erg snel waardoor je niet al te lang moet wachten tussendoor. Op zich ben je dus ongeveer even snel klaar als bij een nagellak die met slechts twee laagjes dekt.

Ook over de houdbaarheid valt gelukkig niet te klagen. Ik heb dit lakje al geregeld voor 3 dagen kunnen dragen zonder ook maar enige vorm van tipwear en chipping. Voor een nagellak van die prijs is dat zeker geen slecht resultaat.

Ben je dus nog op zoek naar een mooie metallic bruintint voor het najaar? Dan moet je zeker deze Catrice Gold Effect Nail Polish 020 Fascinating Grace eens bekijken in de winkel.

Je betaalt slechts € 3,59 en krijgt hier een zeer mooie nagellak mét goede kwaliteit voor in de plaats. De producten van Catrice zijn te koop bij Kruidvat België en Nederland.

Zou jij dit kleurtje dragen?

Share:

5 Comments

 1. September 17, 2019 / 8:22 am

  Wat een prachtige kleur! Lang geleden dat ik voor het laatst een nagellakje van Catrice heb gekocht.

 2. Gaby
  September 17, 2019 / 8:55 am

  Mooie kleur maar vindt het zo’n rot werk om de nagellak er af te halen dat ik meestal toch voor een gewone nagellak ga

 3. September 17, 2019 / 10:26 am

  Ik vind de kleur heel mooi. Vooral voor de feestdagen zou deze perfect zijn om te dragen met een leuke jurk.

 4. September 23, 2019 / 3:44 pm

  Echt een mooie kleur voor deze tijd van het jaar

 5. October 1, 2019 / 2:28 pm

  Op dit moment heb ik van de HEMA ook zn kleurtje op en ik krijg het ene compliment na het andere omdat die zo subtiel is! deze is net zo alleen wat meer roze

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for Something?