Catrice Instant Glam Eyeshadow Palette

Ik hou ervan als merken innoveren en dat is iets wat Catrice zeker doet. Ik werd dan ook heel enthousiast toen ik het Catrice Instant Glam Eyeshadow palette zag. Dit palette is namelijk niet zoals een normaal palette aangezien je het op een speciale manier hoort te gebruiken. In dit artikel vertel ik er graag meer over! Kijk je mee?

Catrice Instant Glam

Op het eerste zicht lijkt het Catrice Instant Glam Eyeshadow Palette een doodnormaal palette. Toch zit er iets speciaal aan! Zoals je kunt zien zitten alle oogschaduwkleuren per 2 in het palette en dat is gedaan met een speciale reden. Er zit namelijk een zeer speciale applicator in dit palette.

Het is de bedoeling dat je met deze grote applicator over twee kleuren tegelijkertijd gaat. Hierdoor krijg je de twee kleuren op het sponsje en kun je ze direct aanbrengen op je ooglid. De bedoeling hiervan is dat je tegelijkertijd een lichte en een donkere kleur op je oog hebt. Hierdoor zou je dus meteen klaar moeten zijn met het aanbrengen van de oogschaduw. Vandaar dat dit palette de naam “Instant Glam” heeft gekregen. Benefit had ook al zo’n soortgelijk product, alleen hadden zij echt een balletje en geen platte applicator.

Ik heb het geprobeerd om het zo te gebruiken maar helaas was het geen succes. Ik durf zelfs gewoon het resultaat niet te laten zien omdat het er echt verschrikkelijk uit zag. Mijn ogen zijn nogal rond én hooded, waardoor beide kleuren op de compleet verkeerde plaats terechtkwamen. Ook vond ik het niet zo mooi dat de donkere crease shadows shimmers bevatten.

Catrice Instant Glam

Het hele concept achter dit palette vind ik eerlijk gezegd dus een grote flop. Zeer innovatief en grappig om eens te proberen maar mooie resultaten krijg je hier dus niet mee. Het zou misschien aan mijn oogvorm kunnen liggen maar ik vrees ervoor of het bij anderen wel mooi zou zijn. De applicator pakt gewoon niet voldoende kleur op en de duo’s vind ik ook niet zo geweldig gekozen.

Toch wou ik dit palette aan jullie laten zien. Als je het hele concept even wegdenkt en puur alleen naar kwaliteit en pigmentatie kijkt, dan is dit palette gelukkig wél heel mooi.

Catrice Instant Glam

De vier oogschaduwkleuren op de bovenste rij zijn zeer licht en natuurlijk. Een kleur valt helaas wat weg op mijn huid maar op mijn oog geeft het wel een zeer mooie kleur en glans. De drie andere kleuren zijn qua pigmentatie wel redelijk. Niet de beste oogschaduw die je ooit zult tegenkomen maar voor de prijs best wel OK.

Catrice Instant Glam

De onderste rij vind ik daarentegen wel echt top. Deze swatches zijn maar met 1 veegje gemaakt en je kunt zien, de kleuren spatten er echt vanaf. Vooral de oudroze kleur van het linkse duo en de knalroze tint van het rechtse duo. Ook de lichtroze kleur van het tweede duo is práchtig! Echt zo’n lief poederroze kleurtje dat je met alles kunt combineren.

Catrice Instant Glam

Mijn advies voor het Catrice Instant Glam Eyeshadow Palette? Ga het palette zeker eens swatchen in de winkel. Je gaat geen volledige look kunnen maken aangezien het palette geen matte kleuren bevat. Toch vind ik de oogschaduw kwalitatief zeer sterk, voornamelijk de onderste rij. Ditch de applicator, gebruik je eigen kwasten et voila: je hebt weer een mooi budgetproof paletje in je stash. Moest je al een redelijk uitgebreide stash hebben, dan is dit wel geen echte must have.

Het Catrice Instant Glam Eyeshadow Palette kost € 6,99 en is te koop bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit soort speciale palettes?

6 Comments

 1. February 19, 2018 / 8:04 am

  ik moet deze nog steeds eens proberen, ben benieuwd of het wat voor mij is :3

 2. February 19, 2018 / 9:48 am

  Schattig palette, leuke kleurtjes!

 3. Anna
  February 19, 2018 / 10:22 am

  Wat een leuk palette!

 4. Rosanne
  February 19, 2018 / 3:44 pm

  Leuk palette, mooi die felroze kleur!

 5. Yara
  February 19, 2018 / 7:47 pm

  Ooh, dat ziet er leuk uit met die duo kleurtjes!
  Liefs,
  Yara

 6. April 4, 2018 / 7:48 pm

  Ik ben iets te messy om met zulke kleine palletjes te werken zou eindigen met 1 gemengde kleur haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?