Catrice #INSTASHAPE collectie

Contouring is nog steeds een van de meest populaire beautytrends en dat zal nog wel een tijdje zou blijven. Daarom vind je vanaf eind augustus de Catrice #INSTASHAPE collectie terug in de winkel. Met deze collectie wilt Catrice inspelen op de contouring trend maar, zoals we gewend zijn van Catrice, op een zeer revolutionaire manier. In deze collectie vind je namelijk geen standaard producten terug! Ik vind het echt iets speciaals dus ik wou het natuurlijk graag met jullie delen! Kijk je mee?

Tantouring Face Gel Self-Tanning (€ 4,99)

Waarom zou je elke dag de moeite nemen om je gezicht te contouren als je ook kunt opstaan met een gecontoured gezicht? Dat dachten ze bij Catrice dus ook. Daarom lanceerden ze de Tantouring Face Gel Self-Tanning, wat dus een contour en zelfbruiner in 1 is.

Deze lichte gel zorgt na een halfuur al voor een subtiel gebruind effect. Hierdoor kun je het effect dus zo sterk maken als je zelf wilt. De gel brengt heel makkelijk en secuur aan en wordt inderdaad snel mooi en natuurlijk bruin.

Het effect blijft ook redelijk lang zitten en houdt uiteraard veel langer dan een crème of poedercontour. Toch blijft het niet zó lang zitten aangezien ik mijn huid 2 keer per dag was en ook meerdere keren per week exfolieer. Hierdoor verdwijnt de zelfbruiner toch weer vanzelf en je kunt dus op zich niet zo heel lang van je contour genieten.

Conclusie: Heel mooi en fijn effect maar helaas niet zo langhoudend!

Tantouring Double-Ended Brush & Sponge (€ 5,99)

Deze kwast is ontwikkeld om zowel poeder als crèmeproducten aan te brengen. Met het sponsje kun je heel mooi en secuur een crèmecontour aanbrengen én uitblenden. De kwast aan de andere kant is dan weer ideaal om te gebruiken voor poeder. Hiermee kun je een mooie strakke contour zetten maar ook heel mooi bronzen.

Dit duo voelde bij de eerste kennismaking redelijk goedkoop aan dus mijn verwachtingen waren niet al te hoog. Gelukkig moest ik deze bijstellen want na gebruik merkte ik op dat ze toch best wel heel fijn zijn!

Vooral van het sponsje ben ik best tevreden. Zowel de kwast als het sponsje zijn ook supermakkelijk schoon te maken, iets wat altijd wel handig is als je donkere bronzing producten gebruikt hebt.

Slim Legs Body Contour Roller (€ 7,99)

Dit product is bedoeld om je volledige lichaam mee te contouren. Deze matte contouring crème in rollervorm zou er dus voor moeten zorgen dat je je lichaam kunt shapen. In het persbericht werd als voorbeeld de benen gebruikt en je ziet echt dat de benen van het model er na gebruik veel mooier uitzien.

Bij mij is dat niet het geval, niet op mijn benen en niet op de rest van mijn lichaam. Dit soort producten zijn, sorry dat ik het zeg, misschien niet echt bedoeld voor mensen die nogal ‘curvy’ zijn. Als ik dit product aanbreng op mijn buik of benen, dan zie ik er gewoon vuil uit. Ik kan gewoon geen 10 kg overgewicht op mijn benen wegkleuren met een roller, jammer!

Buiten dat het voor mij echt niks doet vind ik het ook in gebruik geen prettig product. Op de foto zie je de roller nog voor gebruik maar na gebruik wordt het echt een absolute kliederboel. Het product is dik en plakkerig en komt nogal klonterig uit de applicator. Ook op de huid droogt het niet zo mooi en egaal op. Dit is dus een grote pass voor mij!

De Catrice #INSTASHAPE collectie is dus een zeer unieke (maar ook ietwat vreemde) collectie. Met de duo sponge & brush ben ik erg blij, dat is echt wel een goede budgettopper. Het concept achter de Gel is ook zeer uniek en het product doet zeker wat het hoort te doen, alleen is het effect niet zo longwearing als ik hoopte. De Body Contour Roller vind ik echt vreselijk en kan ik persoonlijk niet aanraden, tenzij je echt een fotomodel bent dat van zichzelf al perfecte vormen heeft.

Deze collectie verkrijgbaar bij Kruidvat van eind augustus t.e.m. september 2018.

Wat vind jij van deze collectie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?