Catrice Neo-Natured oogschaduw

De Catrice Neo-Natured collectie ligt inmiddels in de winkel en de collectie is echt leuk! Warme aardetinten en natuurlijke materialen waren de inspiratie voor deze collectie en dat zie je zeker terug. Op Facebook merkte ik dat de meesten van jullie vooral nieuwsgierig waren naar de oogschaduw palettes. Die ga ik daarom vandaag aan jullie laten zien! Kijk je mee?

catrice-neo-1

In de Catrice Neo-Natured collectie zitten twee mooie oogschaduwdoosjes. Het eerste palette is 01 WALDEN’s Leaf Letter en bestaat voornamelijk uit groene tinten. Het tweede palette is 02 Soothe Of Soul, dat vooral bruintinten bevat en ook ietsje neutraler en veiliger oogt. Beide palettes zijn gelukkig wel heel draagbaar en daarom ook perfect om op school of op het werk te dragen.

 photo Catrice-Neo-4_zpsotczj1ug.png

Ik begin met mijn favoriete palette en dat is 01 WALDEN’s Leaf Letter. De kwaliteit van dit palette is, voor de prijs, echt heel erg goed. Natuurlijk kon de pigmentatie en de kleurkeuze iets beter maar voor die prijs wil ik ook zeker niet té kritisch zijn. De oogschaduw voelt goed aan op de huid, is oke gepigmenteerd en blijft ook zo nadat je de kleuren gaat blenden.

 photo Catrice-Neo-5_zps25i4l5vr.png

Het palette bevat twee shimmery tinten en een matte tint. Uiteraard is de matte tint iets minder goed gepigmenteerd maar dat is in het algemeen altijd wel zo. De kleuren zijn wel een beetje aan de korrelige kant maar er valt zeker goed mee te werken. Gewoon je kwastje even goed aftikken voor je gebruik en je hebt nergens last van.

Dit is zeker mijn favoriete palette van de twee want goede groentinten die bruine ogen mooi complimenteren vind ik meestal lastig te vinden. Doordat dit een goede mix is tussen bruin en groen vind ik het echt een mooi doosje!

Catrice Neo-Natured

Helaas ben ik over 02 Soothe Of Soul niet zo positief want ondanks dat ik dacht dat dit mijn favoriet zou zijn ben ik toch zwaar teleurgesteld. In 02 Soothe Of Soul heb je twee matte tinten en een shimmery oogschaduw. Over de shimmery kleur valt niet veel negatiefs te vertellen maar de matte tinten vind ik écht slecht.

 photo Catrice-Neo-6_zpspejbobe1.png

De lichte tint valt bij mijn huidskleur sowieso al weg maar de pigmentatie is ook gewoon niet denderend. Daarom zie je deze kleur niet zo goed op foto. Erg jammer want een mooie beige highlighter was wel mooi meegenomen! De donkere bruine tint is helaas nóg slechter, zoals je op de foto hierboven zeer goed kunt zien. Hij voelt droog en brengt gewoon niet egaal aan, niet met je vingers maar ook niet met een kwast. Op bepaalde plekken dekt de kleur ook niet egaal.

Catrice Neo-Natured

Over het groene oogschaduwdoosje ben ik erg tevreden en ik zou iedereen zeker aanraden om er eens naar te kijken. Zeker als je net zoals mij bruine ogen hebt en op zoek bent naar wat groene oogschaduwkleuren die perfect bij de herfst passen. De pigmentatie is goed, ze blenden makkelijk en voelen kwalitatief goed aan. Het bruine doosje zou ik gewoon skippen omdat ik de kwaliteit echt niet naar behoren vindt. Zelfs rekening houdend met de prijs want ik weet dat Catrice echt mooie producten kan produceren.

De Catrice Neo-Natured collectie ligt nu in de winkels maar enkel bij Kruidvat in België. Voor deze Eye Shadow trio’s betaal je € 3,99 per stuk.

Wat vind jij van deze trio’s?

4 Comments

 1. October 10, 2016 / 11:32 am

  die groene spreekt me wel aan šŸ˜€

 2. October 10, 2016 / 3:23 pm

  Super leuk artikel, mooie herfstkleuren ook!

 3. October 11, 2016 / 10:22 pm

  Leuk artikel! De groene spreekt me zeker aan! Ik had ze nog niet zien liggen in de winkel maar dat zal nog wel komen.

 4. October 12, 2016 / 2:01 pm

  de groene variant vind ik niet slecht! fijne review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?