web analytics

Catrice of Essence? (Budgetmerken vergeleken)

Er zijn zo van die merken die altijd met elkaar verbonden zullen zijn. Denk maar aan merken zoals L’Oréal Paris en Maybelline of zoals Essence en Catrice. Vooral Catrice en Essence worden vaak in een adem genoemd omdat ze niet alleen hetzelfde moederbedrijf delen maar vaak ook ongeveer dezelfde prijs.

Daarnaast komende beide merken tweemaal per jaar ook met een assortimentsvernieuwing waardoor ze maar al te vaak samen in de publiciteit komen.

Maar wat is nu precies het beste merk: Catrice of Essence? Wel, in dit artikel neem ik je mee doorheen de goede en minder goede producten van beide merken. Kijk je mee?

Catrice of Essence?

Zowel Catrice als Essence zijn bedrijven die onder het Duitse moederbedrijf Cosnova vallen. Ze worden beiden via Kruidvat verkocht en zijn ook allebei zeer goedkoop qua prijs. Daarom worden Essence en Catrice dan ook vaak samen genoemd.

Toch zijn er onderling ook wel wat verschillen. Essence richt zich over het algemeen vaak op een publiek dat net ietsje jonger is dan het doelpubliek van Catrice. Daarom ogen de producten vaak iets jonger, speelser en opvallender.

De producten van Catrice zijn vaak net iets klassieker en ook niet zo flitsend als de producten van Essence.

De beste producten van Catrice

Catrice is een merk dat echt uitblinkt met hun basis gezichtsproducten. Hun primers zijn zowat de beste primers die bij de drogisterij verkrijgbaar zijn en ze zijn dus ook helemaal niet zo duur.

Ook hun foundations en concealers zijn heel erg fijn. Als je naar andere drogisterijmerken kijkt zal je vast wel merken dat de lichtste tint vaak helemaal niet zo licht is. Bij Catrice heb je dat probleem dus niet, hun lichtste foundations en concealers zijn écht wel heel erg licht.

Daar zit dan ook meteen het verschil met zustermerk Essence. De gezichtsproducten van Catrice komen in meer tinten, ogen minder oranje dan die van Essence én ze hebben vaak ook meerdere soorten voor verschillende huidtypes.

De beste producten van Essence

Zoals ik eerder al zei: de keuze binnen het concealer- en foundationassortiment is bij Essence helaas niet zo goed als bij Catrice. Hun basisproducten zou ik dan ook niet perse aanraden.

Wat wél heel erg goed is bij Essence zijn de ‘gekleurde’ producten zoals bv. lipsticks en oogschaduw.

Hun lipsticks zijn ontzettend goedkoop maar hebben wel een mooie pigmentatie, voelen fijn aan op de lippen én blijven ook nog eens goed zitten.

Ook hun oogschaduw is zeker de moeite waard. De oogschaduw van Essence is vaak iets gedurfder en minder neutraal dan bij Catrice maar ze komen ook wel vaker met leuke special editions.

Beide merken

Er zijn ook categorieën waarbij beide merken het goed doen zoals o.a. nagellak en mascara.

Zowel Essence als Catrice maken uitstekende nagellakjes tegen een fijne prijs. Ze geven een mooie dekking, lakken fijn en de houdbaarheid is ook top. Ik zou geen onderscheid tussen de nagellak van Catrice of Essence kunnen maken.

Qua mascara’s kun je ook zeker geen slechte aankopen doen. Beide merken hebben prima mascara’s in hun assortiment die zeer vergelijkbaar zijn met mascara’s uit het duurdere segment. De truc is gewoon om de perfecte mascara voor jouw wimpers te vinden maar die kun je zowel bij Essence als Catrice vinden.

Conclusie: Wat is het beste merk? Essence of Catrice?

In mijn ogen hebben zowel Catrice als Essence hun eigen sterktes en zwaktes.

Catrice is een topmerk qua basismake-up en doet het vooral goed met primers, concealers en foundations. Essence is dan weer goed met (opvallende) kleuren waardoor ze voornamelijk uitblinken in oogschaduw en lipsticks.

Beide merken leveren fijne mascara’s en mooie nagellak dus op dat vlak zijn ze volledig gelijk aan elkaar.

Conclusie: Ik zou dus niet perse kunnen zeggen dat het ene merk beter is dan het andere aangezien ze uitblinken op verschillende gebieden. Beide merken vullen elkaar dus eerder aan i.p.v. dat het ene beter is dan het andere.

Welk merk vind jij het beste? Essence of Catrice?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. March 22, 2021 / 4:02 pm

    Wat een leuke vergelijking! Ik gebruikte vroeger veel Catrice en Essence en qua kwaliteit vond ik ze altijd erg vergelijkbaar. Ik heb de laatste jaren niets meer van deze merken gebruikt, dus ik weet niet hoe ze er op vooruit zijn gegaan. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?