Catrice Sand Nudes palette

Vorige week liet ik jullie Catrice The Sky So Fly al zien, een nagellak van de nieuwe collectie. Catrice heeft ook andere mooie producten toegevoegd aan hun assortiment, waaronder een paar nieuwe palettes. Ik testte het nieuwe Catrice Sand Nudes palette en aangezien ik over de andere palettes ook tevreden was was ik wel érg benieuwd geworden. Kijk je mee?

Catrice Sand Nudes

Over het algemeen ben ik best tevreden over de Catrice palettes. Ik geef toe, het is geen WOW kwaliteit maar ze mogen er zeker wel zijn. Catrice is ook nog eens goed betaalbaar en verkrijgbaar dus dan mag je al helemaal niet klagen. Vooral de Smokey Eyes palettes zijn favoriet in mijn collectie dus ik was ook best wel benieuwd naar het Catrice Sand Nudes palette.

Sand Nudes is, zoals de naam al zegt, een palette vol met neutrale tinten. De tinten variëren van licht tot donker en er zit zelfs een mooie perziktint in. Het handige van zo’n palette met meerdere kleuren is dat je verschillende looks kunt maken. Er zitten kleurtjes bij die geschikt zijn als highlighter maar ook gewoon mediumtinten die je makkelijk in de crease kunt gebruiken.

Catrice Sand Nudes

De kleurselectie vind ik dus echt wel geslaagd, zeker voor een palette dat maar zes kleurtjes bevat. Ook worden matte en shimmery tinten goed afgewisseld waardoor je look niet té shimmery wordt. Op zich heb je met dit palette dus genoeg als je een look wilt maken, zonder dat je andere palettes erbij moet combineren.

Catrice Sand Nudes

Ik heb inmiddels wat gespeeld met het palette en ik moet zeggen dat ik niet de volle 100% tevreden ben. Doordat de andere palettes zo mooi waren had ik toch wel hoge verwachtingen. De donkere kleuren zijn prima en goed gepigmenteerd, de lichtere kleuren vallen toch wat weg. Van de perzikkleur zie ik zelfs bijna niets terug op mijn huid en ik heb nochtans een heel lichte huid. Voor een ‘no make-up look’ is dit palette wel perfect maar ik verwacht toch wel iets meer va va voom van mijn eyeshadows!

Catrice Sand Nudes

Ik ben dus erg tevreden over de kleurselectie maar de pigmentatie laat het helaas wat afweten. Over de donkere kleuren ben ik tevreden (m.a.w. de laatste drie) maar de eerste drie kleuren vind ik toch wel ondermaats. Voor de prijs mag je misschien niet klagen maar ik had er dus wel meer van verwacht, juist omdat ik weet dat Catrice het wél kan!

Het Catrice Sand Nudes palette kost € 4,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

8 Comments

 1. Jana
  April 4, 2016 / 8:03 am

  Deze palettes van Catrice trekken mij eigenlijk niet zo enorm aan, daarvoor vind ik de pigmentatie toch net niet goed genoeg.

 2. April 4, 2016 / 8:29 am

  Mmm de helft is eigenlijk niet echt te zien, de donkere tinten zijn inderdaad mooi!

 3. April 4, 2016 / 9:47 am

  Mijn review van dit palette moet nog online komen, maar Catrice kan inderdaad beter dan dit 😉

 4. April 4, 2016 / 11:44 am

  ik had net wat meer verwacht van die lichte tinten!

 5. April 4, 2016 / 1:44 pm

  Jammer ik vond deze ook niet een groot succes, helaas

 6. April 4, 2016 / 6:09 pm

  de lichte kleuren zijn inderdaad teleurstellend licht
  spijtig dat ze niet zo te zien zijn, maar wel een heel mooi palette waar je zeker wel wat mee kan

  liefs
  Karlien

 7. April 8, 2016 / 12:12 am

  Ik had toch gehoopt dat de lichtste kleuren iets donkerder geweest gingen zijn. Nu vallen ze wat weg op de huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?