Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick Intense

Catrice kwam een hele tijd geleden uit met de Shine Appeal Fluid Lipsticks. Deze lipsticks waren eerder transparante glosses en waren niet zo populair, waardoor ze weer uit de handel genomen zijn. Sinds kort zijn er de Catrice Shine Appeal Fluid Intense lipsticks, waarbij ze wél een intense kleur beloven. Ik besloot twee varianten van deze nieuwe lipstick te testen en ik vergelijk ze met de vroegere Shine Appeal Fluid Lipsticks. Zijn ze inmiddels een hit of nog steeds een miss? Ik vertel het in dit artikel!

 photo Catrice Lips 3_zpsdztq5h60.png

Verpakking en applicator

De verpakking van de Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick Intense doet gelijk luxe aan. Het doet me direct aan de Fluid Sticks van Dior denken, doordat het lijkt alsof de lipstick in de verpakking zit. Als je de lipstick opendraait zie je dat het toch geen klassieke lipstick is maar een platte applicator.

Doordat de applicator zo plat is is hij zeer makkelijk in gebruik. Ik leg hem altijd plat waardoor ik een mooie strakke lijn kan verkrijgen.

Houdbaarheid

Bij Catrice doen ze altijd alsof dit echte liquid lipsticks zijn maar dat is dus zeker niet het geval. Het zijn gewoon gepigmenteerde lipglosses die iets beter blijven zitten dan een gewone lipgloss. De houdbaarheid is zeker niet slecht en je hebt zeker een uurtje of twee plezier van je kleur. Uiteraard heb je dus niet dezelfde houdbaarheid als bij een échte liquid lipstick die mat opdroogt. De kleuren die ik heb zijn 040 Rose Your Voice! en 030 The Olympink Games.

 photo Catrice Lips 2_zpsz0upbquq.png

Pigmentatie en textuur

Over de pigmentatie van deze producten kun je zeker niet klagen. Ze geven een mooie egale dekking af die niet al te hard in de lijntjes trekt. Wel merk ik dat deze iets dikker en plakkeriger zijn dan de oude versie maar dat zie ik niet als een nadeel. Doordat ze wat dikker aanvoelen blijven ze dus ook beter zitten en gaan ze niet ‘bloeden’ doorheen de dag.

De oude vs de nieuwe versie

De oude klassieke Shine Appeal Fluid lipstick kruipt bij mij veel sneller in de lijntjes en accentueert velletjes. De ‘Intense’ variant is veel egaler qua kleur en ook de pigmentatie is een stuk beter. Hier op de swatches zie je onderaan de twee Intense kleuren en bovenaan de originele lipstick. Ik hoef de lipsticks zelfs niet eens aan te brengen op mijn lippen om het verschil duidelijk te laten zien. De Intense lipsticks zijn veel beter gepigmenteerd en brengen egaler aan. Bij de oude versie kreeg je vaak een vlekkerig effect dat absoluut niet egaal was.

 photo Catrice Lips 1_zps3whvpvdg.png

Conclusie

Deze Catrice Shine Appeal Fluid Intense lipsticks zijn er serieus op verbeterd t.o.v. de originele Shine Appeal Fluid lipsticks. De dekking is erg mooi en de houdbaarheid is best ok voor een creamy product. Ze geven een mooie kleur af en laten mijn lippen lekker plump lijken. Deze twee kleurtjes zijn ideaal voor de aankomende zomermaanden. Ze voelen ook erg prettig aan op de lippen en zijn zeker niet storend. Ze trekken ook niet in de lijntjes zoals de lipsticks van vroeger. Ik vind ze qua kwaliteit (én verpakking) erg dicht in de buurt bij de Dior Fluid Sticks komen. Ik ben dus best tevreden!

Wat vind jij van deze lipsticks?

4 Comments

 1. Manon
  June 7, 2017 / 10:25 am

  Ze zien er wel leuk uit, maar vind ze niet heel speciaal

 2. Britt
  June 7, 2017 / 4:30 pm

  Wat leuk! Mooie producten voor fijne prijsjes!

 3. Christine Lamot
  June 8, 2017 / 10:01 pm

  Ik ga vaker voor iets minder glossy, dus ik denk niet dat ik ze graag zou dragen, de dekking ziet er wel oké uit nu!

 4. June 8, 2017 / 11:43 pm

  Die swatches zien er echt wel goed uit!!! 😮
  Moet ik ook eens testen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?