Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette

Warme tinten kenden een enorme opmars in 2017 en ook doorheen heel 2018 zijn ze populair gebleven. Ook bij de goedkopere merken zien we dit terugkomen, zoals bv. ook in het nieuwe Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette. Dit paletje telt maar liefst 9 warme bronzey kleuren en in dit artikel ga ik het aan jullie laten zien!

Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette

Na het Catrice The Precious Copper Collection Eyeshadow Palette is er nu dus ook een Bronze Collection. Dit keer dus geen bruintinten maar eerder roestkleuren zoals rood en warm paars. Helemaal in lijn met de trend van nu dus!

De opzet van dit soort paletjes is als volgt: je krijgt 7 normale (meestal shimmery) kleuren in combinatie met een lichte highlighter en een donkerdere contourkleur. Ook bij dit palette is dat dus weer het geval.

Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette

Het nieuwe Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette bevat dus alleen maar shimmery kleuren. Ergens wel jammer want zo wordt het toch onmogelijk om een complete look te maken met alleen dit palette. Ik denk dat het veel beter zou geweest zijn moesten er 1 à 2 matte kleuren bij gezeten hebben. Buiten dat feit om is het gelukkig wél een mooi paletje qua kleuren.

Er zitten een hele hoop verschillende kleuren in waar je zeker veel mee kan experimenteren. Je kunt het heel draagbaar houden met de lichtere kleuren maar dankzij de paarse tinten en de Sculpt kleur kun je ook iets opvallender te werk gaan.

Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette

De pigmentatie van de kleuren is wel goed maar het is helaas ook niet wow. Dan vind ik het pigment van zoiets als het Essence Yes Eye Can palette toch beter. De kleuren zijn heel mooi tijdens het aanbrengen maar je moet wel goed oppassen tijdens het blenden. Als je iets te ruw te werk gaat verliezen de kleuren nogal snel hun intensiteit.

Met dit oogschaduw palette kun je dus beter in lagen werken en telkens kleinere laagjes over elkaar aanbrengen. Op die manier kun je wel een mooi resultaat verkrijgen!

Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette

Conclusie

Ik vind het nieuwe Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette zeker een mooi paletje! De kleuren die erin zitten vind ik heel erg mooi en als je een beetje geduld hebt kun je er veel mooie dingen mee creëren. Toch vind ik het jammer dat er geen matte oogschaduws in het doosje zitten, dan had het voor mijn part al een pak beter geweest. Nu moet je er telkens een ander paletje bij nemen en dat vind ik dan wel zonde! Voor de prijs vind ik het in ieder geval wel een mooi palette.

Als je nog op zoek bent naar een aantal betaalbare warme tinten, dan kan ik je dit palette zeker aanraden en al helemaal voor die prijs. Het Catrice The Blazing Bronze Collection Eyeshadow Palette kost € 4,99 en is o.a. te koop bij Kruidvat.

Op zoek naar andere budget oogschaduw palettes? Lees ook volgende reviews:

Essence Hello New York palette review
Catrice Palette à Porter Eyeshadow palettes
L’Oréal Paris La Petite Palette oogschaduw

Wat vind jij van dit palette?

1 Comment

  1. January 4, 2019 / 3:52 pm

    Aah deze is zo mooi, leuke kleuren zitten erin 🙂 Maar ik heb al genoeg warme tinten in m’n stash dus ik ga hem overslaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?