Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette

I’m a shimmery kind of girl maar een mooi mat oogschaduw palette is ook voor mij moeilijk te weerstaan! Zeker naarmate de herfst dichterbij komt, dan vind ik het nog leuker om met donkere en matte tinten te experimenteren. Een goed palette om mee te beginnen is het Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette. Van paars tot koper of rose gold, in dit palette vind je het allemaal terug. Kijk je mee naar mijn review?

Catrice The Modern Matt Collection

De laatste jaren is de kwaliteit van de Catrice eyeshadows sterk verbeterd. Vooral hun palettes hebben een stevige makeover gekregen en zijn sindsdien geliefd in heel beautyland. Geheel terecht want ze hebben een mooi vormgeving, zijn lekker goedkoop én de kwaliteit is ook nog eens fantastisch. Er zit hier en daar wel eens een minder kleurtje in maar over het algemeen zijn ze echt fijn in gebruik. Ik heb er inmiddels al meerdere in mijn stash en gebruik ze allemaal zeer frequent.

De nieuwste toevoeging aan mijn stash is het Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette. Eerlijk gezegd was het wat achterin mijn kast beland omdat de kleuren toch wat te donker waren voor de zomer. Nu de herfst er zit aan te komen leek het me het ideale moment om te experimenteren met dit palette!

Qua tinten zit je bij dit palette helemaal goed als je wilt experimenteren met matte kleuren. Je hebt een aantal mooie highlighters maar ook enkele donkerdere kleuren voor een smokey eye of een donkere arcadeboog. Je hebt koper, roze, beige, bruin, paars, … Kortom, alle herfstige tinten die je maar kunt wensen.

Catrice The Modern Matt Collection

De pigmentatie van het Catrice The Modern Matt Collection palette is, zoals we van Catrice gewend zijn, zeer goed. Wel heb ik iets meer probleem met deze oogschaduwkleuren dan met andere Catrice palettes.

De oogschaduw voelt nog altijd zacht aan als je het aanraakt maar zodra het in contact komt met de huid wordt het iets vlekkeriger. Dit komt natuurlijk ook omdat het hier om matte tinten gaat. Bij een shimmery of metallic kleur ga je altijd een zachter gevoel hebben en gaat het dus ook crèmiger overkomen op de huid. Bij een matte kleur ga je bijna altijd last hebben van een vlekkerig effect.

Dit zijn de eerste vier kleuren uit het palette, waaronder de highlighter die linksboven in de hoek van het palette zit. Bij de lichtere kleuren merk ik bijna niks van vlekken en de kleuren dekken gelijk heel goed. De drie lichtere tinten laten zich ook zeer makkelijk blenden op het ooglid!

Catrice The Modern Matt Collection

Dit zijn de donkerste kleuren uit het Catrice The Modern Matt Collection palette. Het lijkt door de lamp precies alsof er shimmers inzitten maar dat is zeker niet het geval. Bij de donkere kleuren is het eerder een satin finish dan een matte finish, waardoor dit een beetje reflecteert in het licht. Maar geloof me, shimmers zitten er zeker niet in!

Zoals je kunt zien zijn de kleuren zeer intens maar merk je toch dat de dekking niet geheel egaal is naar beneden toe. Zodra het poeder in contact met de huid gaat het iets sneller vlekken en ook tijdens het blenden kun je hier zeker wat problemen mee ondervinden. Goed blijven blenden en buffen is dus de boodschap, anders ga je last krijgen van vlekken en een oneven resultaat op je ooglid.

Catrice The Modern Matt Collection

Ondanks de moeilijke blendbaarheid van de donkere kleuren vind ik het wel een mooi palette. Vooral van de lichte kleuren ben ik zeer tevreden! De tinten zijn ook allemaal erg mooi en zeker voor de herfst vind ik zo’n matte ooglook wel geschikt. Ik ga het palette dus zeker vaker gebruiken, alleen ga ik wel wat geduld moeten uitoefenen tijdens het blenden. Je kunt hier dus zeker een mooie ooglook mee creëren, mits je voorzichtig genoeg bent!

Het Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette kost € 4,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Draag jij liever mattes of shimmers?

5 Comments

 1. Danielle
  September 4, 2017 / 10:02 am

  Ik vind het een erg mooi palette, prachtige kleuren!

 2. September 4, 2017 / 11:36 am

  hmmz, ik denk dat ik ‘m zelf ga skippen!

 3. Rosanne Sturkenboom
  September 5, 2017 / 12:29 am

  Ziet er goed uit, maar ik heb al vergelijkbare tinten in mijn stash liggen.

 4. Britt van Ommeren
  September 5, 2017 / 4:13 pm

  Op zich wel mooi, maar ik ben nog niet volledig overtuigd helaas!

 5. Christine
  September 12, 2017 / 9:06 pm

  Oh ik heb echt géén geduld voor eyeshadows die slecht blenden oops, ik ben echt lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?