Cattier-Paris Deodorant Spray

Veel deodorants bevatten tegenwoordig aluminium. Of het al dan niet schadelijk is laat ik even in het midden maar inmiddels kiezen veel mensen ervoor om aluminiumvrije deo te gebruiken. Dat kan best lastig worden aangezien er niet zoveel zijn. Cattier-Paris kwam met een oplossing dus vandaag review ik de Cattier-Paris Deodorant Spray. Kijk je mee?

Cattier-Paris Deodorant

De Cattier-Paris Deodorant Spray is dus een biologische deodorant die volledig aluminiumvrij is. Aluminium wordt in de meeste deo’s als werkzame stof gebruikt om het transpireren tegen te gaan. Helaas zijn er tegenwoordig veel onderzoeken gedaan naar het gebruik van aluminium en ze zijn best tegenstrijdig, het ene onderzoek beweert dat het wel schadelijk is en volgens andere onderzoeken is er dan weer niets aan de hand. Toch kiezen mensen graag het zekere voor het onzekere en gaan ze liefst voor een aluminiumvrij product, alleen is dat dus lastiger te vinden.

Bij Cattier-Paris hebben ze gelukkig een oplossing gevonden en vervangen ze aluminium door Sopholiance S, wat op basis van tarwe, gist en raapzaad wordt verkregen door een speciaal fermentatieproces. Dit is dus de werkzame stof in de deo en het moet dus, net zoals aluminium, het transpireren tegenhouden. Nog een ander voordeel van deze deodorant is dat hij Aloë vera en biologisch toverhazelaarwater bevat. Deze ingrediënten werken verkoelend en zijn dus extra fijn in de zomer of als je last hebt van een gevoelig huidje. Dit is ook erg prettig meegenomen na het scheren want daardoor irriteert deze deo dus niet als je je pas geschoren hebt!

Cattier-Paris Deodorant

Ik heb de Cattier-Paris Deodorant Spray uiteraard uitgebreid getest en ik vind het een zeer prettig product. De geur is lekker kruidig dus hier moet je wel van houden. Als je andere deo’s meestal te fris of te zeepachtig vindt, dan ga je deze zeker lekker vinden! De deo brengt fijn aan in een dunne mist en plakt niet op de huid. Het enige nadeel vind ik dat hij het transpireren niet zo lang tegenhoudt als een gewone deodorant. Bij deze deodorant moet ik iets vaker opnieuw sprayen. Al bij al vind ik het dus zeker een fijn product en het geeft me een veilig gevoel, wetende dat ik niets schadelijk opspray in de buurt van mijn zweetklieren.

Deze nieuwe Cattier-Paris Deodorant Spray is o.a. te koop bij Di en bij verschillende natuurwinkels. Hij kost € 7,99 voor 100 ml en is daardoor een van de goedkopere natuurlijke deo’s.

Heb jij al eens een natuurlijke deodorant geprobeerd?

Share:

7 Comments

 1. July 13, 2016 / 10:17 am

  Ik hou meer van roll-ons. En van geurloze formules.

 2. Lien
  July 13, 2016 / 10:59 am

  Ik heb deze ook en ben er supertevreden mee! Het prikt niet na een scheerbeurt, is eerder een verfrissende mist dan een rookwolk aan deo en een lekker geurtje!

 3. Dineke Rozema
  July 13, 2016 / 11:41 am

  Klinkt super goed!

 4. Karlien - Polished Cats
  July 13, 2016 / 6:20 pm

  ik kende dit merk eigenlijk nog niet
  hij klinkt wel als een goede deo

 5. July 14, 2016 / 2:47 pm

  Ik heb hem ook en ben niet zo’n grote fan! 🙂 Op mijn huid blijft hij best nog een tijdje plakkerig en van de geur moet je echt houden… 🙂

 6. July 15, 2016 / 11:34 am

  Hij klinkt erg fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?