web analytics

Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter

Een tijdje geleden vertelde ik al over de Cent Pur Cent workshop die je kunt volgen bij de apotheek. Cent Pur Cent is een heerlijk mineraal make-upmerk dat ook nog eens goed is voor de huid. Tijdens de workshop maakte ik uitgebreid kennis met alle producten maar toch was er 1 product dat er voor mij echt uitsprong: de Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter. Ik heb al zoveel highlighters in mijn stash maar deze móest ik gewoon hebben omdat hij zo speciaal is. In dit artikel vertel ik er graag meer over! Kijk je mee?

Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter

Natuurlijke cosmetica

Cent Pur Cent is een Belgisch cosmeticamerk dat alleen bij de apotheek verkocht wordt. Ze zijn dierproefvrij en bestaan volledig uit minerale ingrediënten. Ze bevatten dus geen schadelijke ingrediënten die onstekingen, puistjes of allergische reacties kunnen veroorzaken. Hun assortiment is zeer uitgebreid en er komen steeds meer nieuwe producten bij.

Een van de laatste nieuwe toevoegingen aan het assortiment is de Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter. Toen ik hem de eerste keer zag leek het me maar een doodnormale highlighter maar toen ik hem mocht proberen tijdens de workshop werd ik gelijk verliefd.

LEES OOK: Cent Pur Cent Loose Mineral Shadow Gris Foncé

Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter

De kleur van de Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter

De Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter is een gouden highlighter met een witte basis. Ik heb van mijzelf een zeer warme ondertoon dus een goede highlighter vinden is voor mij meestal wel lastig. De meeste highlighters neigen toch eerder naar de roze kant of hebben een zeer sterke koele ondertoon. Als ik dan op zoek ga naar een warme highlighter is deze eerder altijd beige of champagkleurig en dat geeft voor mij toch niet hetzelfde effect.

Deze highlighter is dus echt full on goud. Hij staat heel erg mooi bij mijn bleke huid maar ook op een donkerdere tint gaat hij prachtig staan! Het handige aan deze highlighter is dat je deze echt goed stevig kunt aanzetten maar ook heel erg natuurlijk.

Gebruik

De pigmentatie van de highlighter is echt goed en bij een eerste contact op huid krijg je al gelijk een hele glans op je gezicht. Als je, net zoals ik, een zeer lichte huid hebt kan dit gelijk too much lijken. Wat ik dan doe is er nog eens overheen gaan met een vochtig sponsje zoals een Beautyblender. Hierdoor wordt de highlighter écht goed in de huid gewerkt en hou je een natuurlijke gouden glans over.

Als je echt voor the full experience wilt gaan kun je hem natuurlijk zeer stevig aanzetten. Bij een donkerdere huid gaat dit een zeer mooi effect geven!

Op deze foto kun je al een deel van de glans zien en je ziet ook dat de kleur lekker opvallend goud is. Het potje van de Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter is ook enorm groot en je hebt er weinig van nodig dus je zou dit product ook goed op je lichaam kunnen gebruiken.

Gewoon even in dippen met een fan brush en als je dan langs je sleutelbeen of decolleté gaat: prachtig gewoon! Zeker met de aankomende feestdagen is dat wel leuk om te doen. Doordat je de sterkte zo goed kunt opbouwen hoef je niet bang te zijn dat je eruit gaat zien als een discobal.

De gaatjes in de verpakking zijn trouwens ook net klein (of groot) genoeg om alles goed te kunnen doseren.

Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter

Ik ben alleszins tevreden met de laatste nieuwe toevoeging aan mijn highlighter stash. Ik ben echt blij dat ik eindelijk een goede gouden highlighter heb gevonden die ook mooi staat bij mijn lichte huid. Hij is fijn in gebruik, hij is lekker zuinig én geeft me geen allergische reacties.

Cent Pur Cent Loose Mineral Highlighter kost € 29,99 en is te koop bij apotheken die Cent Pur Cent verkopen. Meer informatie over de verkooppunten vind je makkelijk terug via de website.

Wat is jouw favoriete highlighter? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

3 Comments

 1. November 4, 2017 / 2:25 pm

  Ik vind hem erg mooi!

 2. Rosanne Sturkenboom
  November 5, 2017 / 5:27 pm

  Mooie highlighter, meer subtiel!

 3. Christine
  November 28, 2017 / 8:04 pm

  Momenteel gebruik ik eentje van MAC heel vaak maar wauw dit merk lijkt me echt wel iets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?