web analytics

Cent Pur Cent mascara L’Original review

Cent Pur Cent is een natuurlijk make-up merk dat bij de apotheek verkocht wordt. Het is volledig veilig en bevat geen schadelijke ingrediënten of ingrediënten die de huid verstoppen.

Ze staan vooral bekend omwille van hun fijne foundations en poeders maar tegenwoordig hebben ze ook heel wat andere make-up aan hun assortiment toegevoegd, waaronder dus ook een mascara.

Ik testte recent de Cent Pur Cent mascara L’Original uit dus het leek me het ideale moment voor een artikel. Kijk je mee?

Cent Pur Cent is een mineraal make-up merk dat opgericht werd door Caroline Rigo. Caroline is ook de eigenaresse van Blush Academy & Agency, de school waar ik opgeleid ben tot visagiste.

Het merk zet zich voornamelijk in voor mensen met een gevoelige huid die vaak slecht reageren op make-up. Denk dan bv. aan mensen met bepaalde allergieën, die contactlenzen dragen tot zelfs kankerpatiënten die goed moeten opletten met hun make-up.Doordat het merk zo toegankelijk is voor iedereen wordt het dus ook exclusief bij de apotheek verkocht. Hun assortiment is ook allemaal vrij naturel zodat iedereen zichzelf mooi kan maquilleren, zelfs als je weinig ervaring hebt met make-up.

Vooral hun foundations en poeders zijn bekend bij het grote publiek maar sinds kort hebben ze hun assortiment verder uitgebreid met oogschaduw, lipsticks en dus ook met mascara.

Eerder liet ik jullie de Cent Pur Cent Lash Primer al zien, een primer die ervoor zorgt dat iedere mascara gelijk een stukje opvallender en dramatischer wordt.

Ik was zeer enthousiast van deze primer dus natuurlijk was ik ook heel erg benieuwd naar de bijbehorende Cent Pur Cent L’Original mascara.

De L’Original mascara is een minerale mascara die dus ook door mensen met gevoelige ogen mag gedragen worden. Hij zou voornamelijk voor extra volume en voor wat extra natuurlijke lengte moeten zorgen.

Ik draag zelf lenzen én ik heb ook redelijk veel last van hooikoorts dus een mascara voor gevoelige ogen was meer dan welkom. Maar is de mascara ook echt goed?

zonder mascara – met de Cent Pur Cent mascara

Zoals je op de foto’s kunt zien is de Cent Pur Cent mascara vrij naturel. Hij geeft wel de nodige lengte en volume aan de wimpers zonder voor klontertjes te zorgen. Je ziet zeker wel een aanzienlijk verschil maar het is nu ook weer niet zo dat hij een gigantisch opvallend resultaat geeft.

Ik denk dat dit vooral een zeer fijne mascara voor dagelijks gebruik kan zijn. Doordat hij ontwikkeld werd voor de apotheek hoef je niet bang te zijn dat hij je ogen op termijn kan irriteren. Ook als je lenzen draagt of last hebt van allergieën is dit een fijne everyday mascara.

Kan ik de Cent Pur Cent mascara aanraden? Zeker wel. Het is een hele fijne mascara die een mooi natuurlijk resultaat geeft maar tegelijkertijd toch ook voldoende doet voor je wimpers. Je hoeft niet bang te zijn voor een vlekkerig of klonterig resultaat én je kan hem veilig iedere dag gebruiken.

Moest je dus nog op zoek zijn naar een goede mascara om tijdens de school- of werkuren te dragen, dan moet je deze eigenlijk een keertje proberen!

De Cent Pur Cent L’Original mascara kost € 22,99 en is te koop bij de apotheek. Meer informatie over de CPC verkooppunten vind je terug via hun website.

Wat vind jij van deze mascara?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. December 21, 2022 / 8:55 pm

    Fijne mascara zou ik graag willen hebben gr christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?