web analytics

Cent Pur Cent Masque Radiant kleimasker review

Cent Pur Cent, het minerale cosmeticamerk dat bij de apotheek verkocht wordt, heeft de laatste tijd heel wat nieuwe producten gelanceerd. Zo kwam er bovenop de bestaande make-uplijn dus ook een complete nieuwe skincarelijn met dagcrèmes, reinigingsproducten en ook een aantal fijne maskertjes.

Toen ik laatst bij de apotheek was zag ik dat er een aantal mini’s in promotie stonden waaronder een mini van het Cent Pur Cent Masque Radiant kleimasker. Ik besloot het maskertje mee te nemen en heb het sindsdien al een aantal keer kunnen gebruiken.

Is het masker de prijs van een full size waard of niet? Dat vertel ik in dit artikel!

Kleimaskers kunnen vaak riskant zijn als je last hebt van een gevoelige huid. Ze drogen de huid nogal snel uit en zorgen vaak voor een droog, trekkerig en pijnlijk gevoel met als gevolg ook vaak rode plekken.

Bij Cent Pur Cent willen ze echter inzetten op producten die iedereen kan gebruiken, ook als je een gevoelige huid hebt of last hebt van bepaalde huidaandoeningen. Ook het Cent Pur Cent Masque Radiant, hun roze kleimasker, kan in feit ieder huidtype verdragen.

Dit roze kleimasker is perfect om de huid te verjongen, te verfrissen en om een oneffen huidtextuur aan te pakken. Als je huid tussendoor een opkikker kan gebruiken om je huid en teint te verfijnen, dan is zo’n roze kleimasker natuurlijk perfect.

Het Cent Pur Cent Masque Radiant breng je in een gulle hoeveelheid aan op je gelaat en hals. Daarna laat je het 15 tot 20 minuten zitten en daarna haal je het af met water, een vochtig washandje of een ander vochtig doekje.

Bij de meeste kleimaskers ondervind ik op dit punt al problemen. Vaak drogen ze té hard op waardoor het al snel pijnlijk en oncomfortabel aanvoelt. Dit is niet prettig tijdens het aanbrengen van het masker want een maskertje moet eigenlijk ook wel wat ontspannend werken uiteraard.

Met dit Pink Clay Mask van Cent Pur Cent is dat dus niet het geval. Je voelt het masker goed opdrogen en werken maar de huid blijft wel flexibel waardoor je nog steeds alle spieren in je gezicht kunt gebruiken. Ook voelt het niet pijnlijk of droog aan, het voelt juist hydraterend en dat is toch wel opvallend bij een kleimasker.

Na het verwijderen van het maskertje voelt de huid zijdezacht, glad en verzorgd aan. Na een aantal keer gebruiken merk je inderdaad dat de huid mooier glanst, frisser oogt en over het algemeen gezonder is. Het masker laat de huid dus niet droog, trekkerig of geïrriteerd achter.

Ik vind het Cent Pur Cent Masque Radiant roze kleimasker dus écht wel een heel fijn product en ben blij dat ik het aan een goedkopere prijs heb kunnen uitproberen. De full size versie staat dan ook al op mijn wishlist!

Het masker deed veel voor mijn anders zo gevoelige huid, in tegenstelling tot klassieke kleimaskers. Mijn huid werd optimaal gereinigd, de oneffen huidtextuur werd aangepakt en dat allemaal zonder te irriteren of uit te drogen.

Daarnaast is het ook gewoon aangenaam om te gebruiken. Het masker smeert makkelijk open, ruikt heerlijk en laat zich achteraf ook zeer simpel weer verwijderen. Kortom, een ontspannen gevoel en een mooie stralende huid zijn het resultaat!

Je vindt de producten van Cent Pur Cent bij je lokale apotheek maar je kunt het maskertje ook kopen via online apotheek Pharmamarket.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?