Cien Colour Lip Butter

Dikke lipsticks in stickvorm zijn de laatste jaren echt wel mijn ding geworden. Ik zweer al jaren bij de Bourjois Colour Boosts en ook de Clinique Chubby Sticks konden me zeker wel bekoren. Daarom werd ik helemaal enthousiast toen ik hoorde dat Cien (het huismerk van Lidl) met een soortgelijk product kwam: de Colour Lip Butter. Zijn ze even goed als hun duurdere tegenhangers? Ik vertel het je in dit artikel!

Cien Colour Lip Butter

De Cien Colour Lip Butters horen bij de najaarscollectie van Lidl. Er zijn een heleboel nieuwe lipsticks, glosses en nagellakjes toegevoegd aan het assortiment maar deze lip butters zijn dus een heel nieuw principe van Cien. De naam doet vermoeden dat het om een lipbalsem gaat maar eigenlijk vind ik ze toch eerder richting lipstick neigen want de sticks zijn goed gepigmenteerd!

Cien Colour Lip Butter

Als ik ze zou moeten vergelijken met de duurdere tegenhangers, dan zou ik toch moeten zeggen dat het om een heel ander product gaat. De Bourjois Colour Boosts zijn echt énorm gepigmenteerd en eerder wat aan de mattere kant. De Clinique Chubby Sticks zijn wat meer glossy en minder gepigmenteerd maar ze voeden je lippen wel super goed en voelen comfortabeler aan.

De Cien Colour Lip Butters hebben van beide producten wel wat weg. Ik vind de pigmentatie van de sticks zeer goed, zeker voor die prijs! Ik had een lichte waas verwacht op mijn lippen maar ik ben dus aangenaam verrast door de pigmentatie, zeker door de twee donkerdere kleuren.

Cien Colour Lip Butter

Velvet Dream – Delicious Pink – Charming Nude – Sparkling Bordeaux

Qua gevoel vind ik ze ook zeer prettig aanvoelen! Ze drogen mijn lippen niet uit en blijven toch wel een paar uurtjes op hun plaats zitten. Het enige nadeel vind ik dat ze wel wat gaan schuiven op de lippen, iets wat een Chubby Stick dan weer niet doet.

Ook de kleurselectie vind ik zeer goed. Je hebt een beige nude tint, een ‘my lips but better’ roze nude (met shimmers), een dieprode kleur en tot slot ook nog een donkerrode tint. Geen al te trendy kleuren maar juist normale kleuren waar iedereen wel wat aan heeft.

Cien Colour Lip Butter

Charming Nude – Delicious Pink – Velvet Dream – Sparkling Bordeaux

Ja, ik ben fan van deze Lip Butters! Ze hebben mijn Clinique Chubby Sticks zeker niet vervangen (want tja die glans en dat zalige gevoel op mijn lippen, daar kunnen niet veel producten aan tippen!) maar ik ga ze zeker met veel plezier gebruiken. Ze hebben hun duurdere concurrenten niet verslagen maar in hun prijscategorie zijn het echte top productjes en zeker aanraders!

De Cien Colour Lip Butters kosten € 1,99 per stuk en zijn nu te koop bij de filialen van Lidl.

10 Comments

 1. October 16, 2015 / 6:22 am

  Het is zo fijn dat er zo veel mooie basic, budget producten zijn! Ik vind deze sticks ook erg mooi!

 2. October 16, 2015 / 8:41 am

  Oeeeh, ze zien er echt goed uit 🙂

 3. beautifulday4makeup
  October 16, 2015 / 8:42 am

  Wauw, mooi zeg. Ik ben erg onder de indruk van de pigmentatie

 4. October 16, 2015 / 10:16 am

  Klinkt zeker niet verkeerd voor die prijs! 🙂 Zelf hou ik echter meer van een gewone lipstick of een liquid lipstick! 🙂

 5. October 16, 2015 / 11:15 am

  Wat een mooie kleurtjes. Ik vind vooral Delicious Pink erg mooi.

 6. October 16, 2015 / 12:48 pm

  Voor de prijs klinken ze zeker goed! Delicious Pink vind ik echt een heel mooi kleurtje.

 7. Jana
  October 16, 2015 / 1:24 pm

  Ik zou Charming Nude wel willen! Het is een ideaal kleurtje om bijvoorbeeld mee naar school te gaan maar toch nog iets op je lippen te hebben. Ik hou sowieso heel erg van dit soort sticks!

 8. October 16, 2015 / 1:26 pm

  Ik vind ze er eigenlijk heel leuk uitzien!

 9. October 16, 2015 / 5:57 pm

  Wauw wat een mooie producten zeg! Deze moet ik echt eventjes gaan checken! xx

 10. Jennifer
  October 20, 2015 / 8:59 pm

  Toch eens fijn om te zien dat er een review is van het merk cien. De kleuren staan je zeker niet verkeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?