Cien Eyeshadow Pencils (herfst 2015)

Vorige week schreef ik al een artikel over het oogschaduwpotlood van Sisley. Een geweldig product maar helaas niet echt budgetproof. Daarom leek het me wel eens leuk om een soortgelijk product te reviewen met een fijnere prijs. Gelukkig kwam Lidl deze herfst met de Cien Eyeshadow Pencils, een budgetproof alternatief. Ik testte vier verschillende kleuren dus als je benieuwd bent naar mijn verdict, lees dan zeker verder.

Cien Eyeshadow Pencils

Ik ben echt fan van dikke oogschaduwpotloden. Ze geven direct een mooie kleur zonder dat je er al teveel moeite voor hoeft te doen. Het is snel, makkelijk en het ziet er gelijk mooi uit. Je kunt ze ook goed gebruiken als oogschaduwbasis om oogschaduw nog intenser en opvallender mee te maken. De Sisley Phyto-Eye Twist potloden vind ik echt géweldig maar de prijs is er helaas dus ook naar. Zelf zou ik het er wel aan geven maar als je niet zoveel geld wilt of kunt besteden, dan is een budgetproof alternatief altijd welkom.

Cien, het huismerk van Lidl, heeft over het algemeen altijd vrij goede producten. Ik krijg er niet vaak een wowgevoel van (behalve bij hun lipsticks en lip butters dan!) maar de producten mogen er zéker zijn. Zo is dat ook bij deze Eyeshadow Pencils het geval.

Cien Eyeshadow Pencils

Ik testte in totaal deze vier kleuren: 04 Ice Blue, 05 Frosted Rose, 03 Bronze Shimmer en 01 Snowflake. Over de kleurkeuze kan ik alleszins al niet klagen want ik vind de kleuren echt zeer mooi! Je hebt een opvallende blauwe tint, twee neutralere kleuren voor iedere dag en een witte kleur die je perfect als basis kunt gebruiken. De kleuren zijn wel allemaal shimmery maar ik vind matte potloden sowieso minder mooi om op zichzelf te gebruiken.

Doordat de kleuren shimmery zijn zou ik ze wel niet willen aanraden voor gebruik op de waterlijn. Shimmers en glitters kunnen dan gaan schuren of in je oog terecht komen dus ik zou ze wel alleen gebruiken op het bovenste ooglid en effectief als oogschaduw gebruiken i.p.v. als oogpotlood.

Cien Eyeshadow Pencils

De potloden zijn stuk voor stuk prima gepigmenteerd! Ze voelen zeer romig aan en laten zich zeer makkelijk blenden. Ze zijn ook weer niet zo romig dat ze extreem hard gaan schuiven, al gebeurt dat sowieso na een paar uur wel. Ze blijven uiteraard niet zo goed zitten als Sisley of Urban Decay maar ze houden toch zeker wel een paar uurtjes. Als je oogschaduwbasis gebruikt blijven ze gewoon de hele dag prima zitten dus dat zou ik sowieso wel aanraden bij dit soort vettere potloden.

Ja, ik vind deze Cien Eyeshadow Pencils dus zeker de moeite waard! Ze kosten slechts € 1,99 per stuk en zijn goed gepigmenteerd, blenden makkelijk en irriteren mijn oogleden niet. Je kunt ze op zichzelf gebruiken maar ook als oogschaduwbasis om oogschaduw intenser te maken. Het zijn geen longwearing waterproof potloden maar als je een primer gebruikt blijven ze goed zitten. Ik kan ze dus zeker aanraden als je op zoek bent naar een budgetproof oogschaduwpotlood. Cien is verkrijgbaar bij de filialen van Lidl.

Gebruik jij soms soortgelijke potloden? 

11 Comments

 1. October 26, 2015 / 7:11 am

  Ik gebruik eigenlijk nooit oogschaduwpotloden, misschien toch eens een keertje testen of ik het wat vind!

 2. October 26, 2015 / 9:31 am

  Fijn klein prijsje voor die kwaliteit! Helaas gebruik ik zelf nooit van die potloden, want ik weet uit ervaring dat als ik ze koop, ze toch nooit gebruik haha!

 3. Dionne
  October 26, 2015 / 9:38 am

  Ik gebruik bijna elke dag zo’n oogpotlood. Alleen vind ik deze kleuren iets minder mooi!

 4. October 26, 2015 / 9:43 am

  Ik gebruik zoiets eigenlijk nooit, maar ik vind ze er wel leuk uit zien!

 5. October 26, 2015 / 10:52 am

  Ik gebruik zo’n potloden zelden voor mijn oogleden, maar als het lukt gebruik ik ze graag op mijn waterlijn.

 6. October 26, 2015 / 11:55 am

  Mooie kleurtjes, ik vind vooral de bronzy kleur erg mooi.

 7. Jana
  October 26, 2015 / 1:22 pm

  De kleurtjes spreken me niet heel erg aan maar de pigmentatie lijkt me wel prima! Die witte is misschien wel fijn om te gebruiken op de onderste waterrand!

 8. Shiralee
  October 26, 2015 / 1:46 pm

  Ah wat grappig! Toen ik de titel las dacht ik al hey dat is toch van Lidl?! Fijn dat het de oogleden niet irriteert, dat heb ik best vaak en al snel met een budget proof product.

 9. October 26, 2015 / 5:13 pm

  Heb eigenlijk nog geen enkel beautyproduct van Cien gekocht. Als ik nog eens in de buurt van Lidl (wij hebben er ni direct 1 in de buurt) ga ik hier eens naar kijken, want ik gebruik wel graag oogschaduwpotloden.

 10. October 26, 2015 / 8:05 pm

  Wat leuk dat de Lidl steeds leukere cosmetica producten uitbrengt, moet er toch écht eens een kijkje gaan nemen x

 11. beautifulday4makeup
  October 31, 2015 / 1:47 am

  Ze zien er goed uit. Ik ben benieuwd naar hoe gepigmenteerd ze zouden zijn op mijn ogen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?