web analytics

Clay And Glow Pure Retinol Night Serum review

Het Nederlandse merk Clay And Glow lanceerde zopas haar allereerste anti-aging serum: het Clay And Glow Pure Retinol Night Serum. Dit serum met retinol, niacinamide, vitamine E en glycerine combineert alle beste ingrediënten om een complete huidverzorging te bieden.

Een zachte, gehydrateerde en stralende huid die ook nog eens extra goed voorbereid wordt tegen huidveroudering? Dat klinkt natuurlijk fantastisch!

In dit artikel vertel ik daarom graag meer over dit unieke product! Kijk je mee?

Retinol en huidveroudering

Bij Clay And Glow proberen ze telkens producten te lanceren die meerdere huidproblemen tegelijkertijd aanpakken. Echter kozen ze bij hun nieuwste product voor een specifiekere aanpak en welbepaald het aanpakken van (vroegtijdige) huidveroudering. Doorheen de jaren wordt onze huid minder elastisch en droger waardoor we helaas dus ook last krijgen van rimpels en een slappe huid.

Inmiddels werd het wetenschappelijk bewezen dat retinol hét ingrediënt bij uitstek is als het aankomt op anti-aging. Dat is dan ook meteen de reden waarom ze bij Clay And Glow een serum ontwikkelde met daarin pure retinol. De ontwikkeling van dit serum nam maar liefst anderhalf jaar in beslag!

Maar wat maakt het Clay And Glow Pure Retinol Night Serum nu zo uniek?

De combinatie van verzorgende en preventieve ingrediënten. Dit serum bevat echter niet alleen retinol maar bevat ook andere goede ingrediënten waaronder:

 • Niacinamide: Ook wel gekend als Vitamine B3. Helpt bij het reguleren van de talgproductie en zorgt voor een egale huidtextuur
 • Vitamine E: Een natuurlijke anti-oxidant die de huid kalmeert
 • Glycerine: Houdt water vast binnen de huidbarrière waardoor de huid beter gehydrateerd blijft

Deze ingrediënten zorgen dus voor een complete huidverzorging waardoor je niet alleen vroegtijdige huidveroudering tegengaat maar tegelijkertijd ook een schone, egale teint creëert en je huid optimaal gehydrateerd wordt én blijft. Hierdoor heb je ‘s avonds eigenlijk maar 1 serum nodig binnen je huidverzorgingsroutine!

De voordelen van het Clay And Glow Pure Retinol Night Serum

Zo’n serum boordevol retinol zorgt er natuurlijk voor dat rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid weer jonger en strakker oogt. Ook gaat het preventief nieuwe rimpels tegen waardoor je het product ook heel goed kunt gebruiken als je nog geen rimpels hebt.

Het serum pakt ook pigmentvlekken aan, iets waar je vaak last van krijgt als je een oudere huid hebt. Hij maakt de huidskleur weer effen en zorgt voor een schone egale teint. Daarnaast zorgt de exfoliërende werking van retinol ook voor een betere huidvernieuwing waardoor er sneller een stralende teint tevoorschijn komt en de huid natuurlijker gaat glanzen.

De glycerine zorgt op zijn beurt dan weer voor een optimale hydratatie zodat je velletje weer babyzacht aanvoelt in de ochtend!

Ik heb het serum nu zelf ook al een aantal weken in gebruik en kan dus ook al zeggen dat het zeker goed werkt. Of het rimpels tegengaat ga ik jullie later pas kunnen vertellen maar al de rest van de beloftes maakt het zeker en vast waar.

Ben je van plan om een zacht anti-agend product toe te voegen aan je routine en je weet niet goed waar te beginnen? Begin dan al eens met het Clay And Glow Pure Retinol Night Serum.

Dit gebruiksvriendelijke product dat uit 98% natuurlijke ingrediënten bestaat is de ideale introductie binnen het gamma van de retinol. Door de toevoeging van alle andere extra ingrediënten krijg je een all-in-one serum dat de huid verzorgt, doet stralen én ook nog eens lekker lang jong en vitaal houdt.

Het Retinol Night Serum van Clay And Glow is te koop voor € 49,95 via de Clay And Glow webshop alsook via ICI PARIS XL België

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

 1. Donna
  October 9, 2023 / 1:34 pm

  Dat lijkt mij een fijn serum! En zeker een pluspunt om met 1 serum klaar te zijn. Weet je misschien ook het percentage retinol? En zit er parfum in?

  • October 10, 2023 / 1:36 pm

   Hi Donna! Het serum bevat 0,3% pure retinol en is volledig vrij van parfums en essentiële oliën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?