Collistar Pure Actives Glycolic Acid

Collistar lanceerde recent de Pure Actives, oftewel de ‘pure actieve bestanddelen’. Diezelfde actieve bestandelen worden ook in de cosmetische geneeskunde toegepast maar zijn nu dus ook verkrijgbaar voor de consument. Ik testte de Collistar Pure Actives Glycolic Acid drops en crème en vertel er graag meer over. Kijk je mee?

Collistar Pure Actives

Vier verschillende formules:

Er zijn vier verschillende formules binnen het Collistar Pure Actives gamma. Dit zijn alle formules:

 • GLYCOLZUUR voor een perfecte huidpeeling
 • OMEGA 3 + OMEGA 6 voedende en herstellende olie
 • HYALURONZUUR met een hydraterend en liftend effect
 • COLLAGEEN anti-rimpel en verstevigend

Collistar Pure Actives

De producten die ik getest heb zijn de Collistar Pure Actives Glycolic Acid drops en de bijbehorende crème. Achter deze Pure Actives zit een hele wetenschappelijke uitleg dus ik ga de producten gewoon in mijn eigen woorden bespreken.

Als je mijn blog al even volgt dan weet je dat mijn huid zeer lastig is. Ik heb een droge en gevoelige huid die niet goed tegen parfum kan. Ondanks mijn droge huid heb ik wel last van een oneffen huidstructuur met grove poriën op en langs mijn neus.Deze producten met glycolzuur zouden de huid dus op een milde manier moeten peelen en de huidstructuur verbeteren. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet en zorgt voor een totale celvernieuwing. Glycolzuur werkt peelend dus als je een extreem gevoelige huid of rosacea hebt kun je deze producten best niet gebruiken.

Collistar Pure Actives

Collistar Pure Actives Glycolic Acid Drops (link)

De eerste stap in deze glycolzuur routine zijn de drops. Je gebruikt ze eenmaal per dag en dan liefst ‘s avonds. Eerst reinig je de huid grondig waarna je een aantal van deze drops aanbrengt op de schone huid (gelaat en hals).

Je zou deze druppels minstens 4 weken moeten gebruiken om echt verschil te zien. Ik heb dat dan ook gedaan en ik kan zeker van verbetering spreken. Ik heb nog steeds last van grove poriën maar minder last van onderhuidse pukkeltjes en mijn huid voelt veel zachter aan. Ook oogt mijn huid veel minder dof en straalt ze weer meer zoals tijdens de zomermaanden.

Collistar Pure Actives

Collistar Pure Actives Glycolic Acid Rich Cream (link)

Na de drops kun je ook nog afwerken met de Rich Cream. Ook in deze crème zit glycolzuur verwerkt maar uiteraard in mindere mate dan bij de drops. Ook zit er een bescherming in deze crème want na een peeling is je huid zeer gevoelig doordat de huidcellen vernieuwd worden.

Deze crème is, zoals de naam al doet vermoeden, ook zeer rijk en vol. Door het peelen durft mijn huid wel iets droger en strakker aan te voelen maar deze crème voorkomt dat gevoel zeker. De combinatie van de drops en de crème is vergelijkbaar met een schoonheidsbehandeling.

Deze producten bevatten dus geen parfum, alcohol en kleurstoffen waardoor ook ik ze prima kan gebruiken. Ik heb eindelijk producten gevonden die mijn huidstructuur verbeteren zonder oncomfortabel aan te voelen. Meestal heb ik gelijk last van droge plekken en uitslag maar dat heb ik bij deze producten dus niet. Ik ben dus énorm tevreden van deze nieuwe Collistar producten.

Zou jij deze producten willen proberen? 

9 Comments

 1. March 2, 2017 / 9:48 am

  Wat fijn dat deze producten zo goed voor je werken. Ik ben ook altijd erg te spreken over Collistar!

 2. Karlien - Polished Cats
  March 2, 2017 / 6:35 pm

  fijn om te lezen dat deze producten veel goeds voor jou doen
  ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd, maar het klinkt wel goed

  liefs
  Karlien

 3. March 2, 2017 / 6:59 pm

  De creme heb ik ook eens gehad heel fijn maar vind Collistar echt een fijn merk ook.

 4. Britt
  March 3, 2017 / 5:25 pm

  Het ziet er heel goed uit, maar aangezien ik een hele gevoelige huid heb sla ik deze uit voorzorg maar over, dat glycolzuur zal niet heel veel goeds doen denk ik dan haha! Wel fijn dat hij voor jou goed werkt!

 5. March 3, 2017 / 10:07 pm

  Collistar is zo heerlijk! <3 Fijn dat er geen parfum in zit!

 6. Christine
  March 4, 2017 / 4:59 pm

  Lijken echt super producten, ik vind het tegenwoordig ook fijner als er geen parfum, alcohol, .. in mijn producten zit!

 7. Daniëlle
  March 5, 2017 / 9:16 am

  Wat een mooie producten. Ze klinken erg goed !

 8. March 5, 2017 / 9:44 am

  Interessante producten! Het klinkt allemaal erg goed ✨

 9. irma ten napel
  March 5, 2017 / 3:26 pm

  Ziet er goed uit! Ik ben wel erg benieuwd naar deze producten! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?