web analytics

Concealers: dit moet je weten

Concealer kan echt een wondermiddel zijn, mits je het juist gebruikt. Toch merk ik dat er nog veel verwarring is over concealer, ook al kent iedereen het product wel. Breng je het nu juist aan onder of boven je foundation? Welke kleuren moet je gebruiken als je wilt color correcten? Welk soort concealer moet je precies waar aanbrengen?

Daarom wil ik in dit artikel alles vertellen over concealers en dus ook dit soort vragen beantwoorden. Als je graag iets bij wil leren over concealer, lees dan zeker verder!

concealers

Wat is een concealer?

Concealer is een product dat je gebruikt om te concealen aka dingen verdoezelen. Je kunt het gebruiken voor puistjes, littekens, wallen, donkere kringen en alle andere oneffenheden die je wilt verbergen. Er zijn een heleboel verschillende concealers verkrijgbaar waaronder o.a.:

  • Vaste concealer: een compacte vaste crème die vaak verkocht wordt in een potje. Deze vorm van concealer is over het algemeen het best qua dekking en dus ook het best geschikt voor puistjes en littekens.
  • Vloeibare concealer: een vloeibare concealer werkt het best bij een droge of rijpere huid aangezien deze niet zo sterk vasthecht als een vaste concealer. Ook voor gebruik onder de ogen is deze concealer beter. De dekking is vaak minder dan bij een vaste concealer en daarom minder geschikt voor oneffenheden.
  • Color corrector/neutralizer: niet in huidskleur maar juist groen, roze of oranje van kleur. Dit wordt gebruikt om andere kleuren zoals roodheden of blauwe kringen uit te balanceren en te corrigeren.

concealers

Welke kleur concealer moet je gebruiken?

Kort samengevat: vaste concealer voor puistjes en littekens, vloeibare concealer voor wallen en bij een droge huid en color corrector om lichaamseigen kleuren te corrigeren. Eens je weet wat voor soort concealer je nodig hebt is het belangrijk om ook naar de kleur te kijken, dit is namelijk ook heel erg belangrijk!

Over het algemeen gelden de volgende punten:

  • Lichte kleuren brengen het licht naar voren dus bij wallen is het goed om voor een lichtere kleur concealer te gaan
  • Een kleur donkerder als je eigen huidskleur gaat je oneffenheden niet naar voren brengen maar juist beter camoufleren. Bij een puistje of litteken mag je dus absoluut niet lichter gaan maar moet je voor je eigen huidskleur kiezen of zelfs 1 tintje donkerder gaan.
  • Groene concealer werkt ideaal bij puistjes die rood zijn of om rode wangen te corrigeren
  • Een abrikooskleurige of zalmkleurige concealer werkt goed tegen zeer opvallende donkere kringen
  • Perzikkleurige concealers of oranje concealers zijn juist beter bij een donkere huidskleur

Ik ga hier verder niet té veel over vertellen want dan zijn we nog uren bezig. Daarom wil ik jullie graag het Bobbi Brown Makeup Manual boek aanraden. In dit boek staat enorm veel informatie over color correcten, gekleurde concealers en het vinden van de juiste kleur. Uit haar boek heb ik ook bijna al mijn kennis gehaald!

concealers

Waar concealer aanbrengen

Je weet nu dus al welk soort concealer je nodig hebt en voor welke kleur je moet kiezen. Maar hoe breng je zo’n product nu precies aan? Helaas is er geen one size fits all antwoord voor concealer in het algemeen. Ieder soort concealer heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing maar anderzijds zijn er geen regels en moet je zelf wat experimenteren.

Concealer boven of onder foundation?

Moet je concealer nu boven of onder je foundation aanbrengen? Veel mensen zijn het er niet over eens. Ikzelf breng mijn concealer liever aan onder mijn foundation, omdat ik heel goed wil corrigeren. Zodra al mijn oneffenheden voldoende gecorrigeerd zijn heb ik, in mijn ogen, minder foundation nodig en heb ik minder snel last van een maskereffect. Andere mensen gebruiken liever concealer ná de foundation om zo eventuele pijnpunten extra te camoufleren.

Dit is dus echt puur persoonlijk en je moet er dus zelf een beetje mee experimenteren om te zien wat jij het prettigst vindt.

concealers

Unieke concealers: de color correctors

De enige concealer die je absoluut vóór je foundation aan moet brengen is color corrector. Dit omdat dit de kleur van je huid gaat corrigeren door er een ander kleurtje over te zetten. Als je hier geen foundation overzet kan het heel gek overkomen. Je wilt immers niet met een groene wang of met een roze oog rondlopen, toch?

Daarom moet je dus altijd eerst color correcten en daarna nog met een huidskleurig product over de concealer heengaan. Dit kan dus met een andere huidskleurige concealer of dus gewoon met je foundation.

concealers

Ik hoop dat ik jullie met dit artikel toch iets heb kunnen bijleren over concealers. Het lijkt misschien een beangstigend product met een enorme gebruiksaanwijzing maar eens je het onder de knie hebt kun je niet meer zonder. Je kunt werkelijk alles camoufleren en corrigeren met een concealer. Last van puistjes of veel te weinig geslapen? Concealer to the rescue. Ik kan alleszins niet meer zonder!

Zitten concealers al in jouw vaste routine?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?