web analytics

Correct parfum aanbrengen: tips & tricks

Parfum is een van mijn favoriete beautyproducten. Voor mij werkt het als een soort accessoire dat zowel je mood als je outfit volledig kan beïnvloeden, mits je het natuurlijk juist gebruikt. Er zijn namelijk veel dingen die je fout kunt doen bij het aanbrengen van parfum!

Wil je graag correct parfum aanbrengen zodat je extra lang kunt je genieten van je favoriete geurtje? Lees dan zeker verder!

Je kunt een geur gebruiken om je heel zelfzeker te voelen of juist om weer wat meer energie te krijgen. Toch gaat er vaak heel wat potentieel verloren doordat mensen hun parfum verkeerd te gebruiken of op de verkeerde plaats gaan parfumeren. Zonde natuurlijk want parfum is vaak nogal aan de dure kant! Je wilt er dus echt wel ten volle van kunnen genieten.

Over de plaats waar je parfum moet aanbrengen zijn vaak veel discussies. Sommige mensen houden ervan om de geur op hun pols te sprayen en daarna uit te wrijven, anderen gaan dan weer steevast voor een snufje parfum in de nek of achter de oren. Ook zit er onderling tussen de verschillende soorten parfums een verschil qua aanbrengen. Het is dus niet zo simpel als het lijkt!

Een eau de cologne, body splash of lichte eau de toilette mag je best genereus gebruiken. Het liefst wel in een zeer lichte mist die je niet direct aanbrengt op de huid. Plaatsen die het altijd goed doen zijn je hals, schouders, haar én zelfs je kleding. Bij een eau de cologne of bodysplash is het ook juist heel fijn om het aan te brengen op andere delen van het lichaam, zoals bv. je knieholtes als je een rokje draagt.

Een eau de parfum of een parfum, dat is hele andere koek. Beide soorten zijn veel geconcentreerder als een eau de toilette of eau de cologne, waardoor je dus snel teveel kunt gebruiken. Bij deze categorie geldt less is more.

Deze twee soorten breng je het best aan op de warmste punten van je lichaam, omdat je lichaamswarmte de geuren positief zullen beïnvloeden. Denk dus aan je polsen, nek, je borstkas, … Bij dit soort geuren kun je dus best wegblijven van je haar en kleren omdat het anders echt too much zou worden. Hou het dus vooral heel plaatselijk!

En dan nu het allerbelangrijkste wat je zeker nooit mag doen, ook al doet iedereen het wel: wrijven. Ik zie zoveel mensen altijd met hun polsen over elkaar wrijven en dat is dus niet bevorderend voor de geur. Een geur heeft de tijd nodig om te wennen aan de zuurtegraad en warmte van je huid, hij moet als het ware wat rijpen. Door te gaan wrijven ga je dit proces deels beïnvloeden en op een slechte manier versnellen.

Vergeet trouwens ook zeker niet om je parfums op een koele en donkere plaats uit te stallen. Zoals ik al zei: warmte kan een geur beïnvloeden en veranderen, de zon doet dat dus ook! Als je je parfums op een zonnige plaats bewaart zal de geur langzamerhand dus ook veranderen. Een koele, donkere plaats met zo min mogelijk zonlicht is dus je beste optie.

Ik hoop dat ik jullie met deze tips weer iets heb kunnen bijleren! Natuurlijk breng je parfum gewoon aan hoe of waar jij het wilt maar dankzij deze algemene tips kun je de volle 100% uit je flesje halen. Ik zondig zelf namelijk ook wel eens tegen deze ‘regels’ dus gebruik het vooral als maatstaf.

Wat is jouw favoriete geur en waar breng jij deze het liefst aan?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?