web analytics

Creëer een at home wellness momentje in 3 stappen

Is je voornemen voor deze herfst en winter om wat meer tijd voor jezelf te nemen? Om even te genieten van een stil moment, rustig te ademen en wat te bezinnen? Look no further: we’ve got you covered. Want met deze drie simpele stappen creëer jij ook thuis een heerlijke wellness waar je alle zorgen van de werkdag kan vergeten!

Stap 1: weg met afleiding

Je spa oord is een plekje voor jou alleen. Zorg dus voor een ruimte zonder afleiding, rommel of lawaai. Denk aan je slaapkamer of badkamer. Neem 5 minuutjes de tijd in de ochtend om de kamer op te ruimen. Haal speelgoed, kleren en afval weg en zorg dat het een ruimte wordt die je op 1-2-3 leeg kan halen. Voor een heerlijk warm bad, een momentje met een spannend boek of een yogasessie heb je helemaal niet veel nodig. Zet je smartphone op slaapmodus, zet je meldingen op je computer af en zeg tegen je huisgenoten dat dit even jouw moment is. Do not disturb. Complete stilte? Dan zijn we klaar voor stap 2!

Stap 2: creëer de juiste sfeer

Transformeer je badkamer in een wellness of spa met heerlijke geuren, zachte stoffen en warm licht. Hoe? Gebruik rustgevende essentiële oliën in een diffuser zoals lavendel, kamille, sinaasappel, bergamot en salie. Als je geen diffuser hebt, kan je ook wat essentiële oliën bij je natte handdoeken in de droogtrommel gooien. Lekker dikke en fijn geurende handdoeken zijn perfect voor dat echte wellness gevoel. Schaf je ook een kimono voor dames aan om na je bad in weg te dromen of te lezen, liefst van zijde want deze stof streelt je huid. Voor volle ontspanning, zet je best een bril op die blauw licht filtert als je je gsm gebruikt of op sommige laptops kan je het blauw licht ook verminderen. Theelichtjes in (hoge) theelichthouders en een led-strook die je kan dimmen zijn perfect om jouw wellnessruimte de juiste sfeer te geven.

Stap 3: geniet van je moment

Heb je gekozen voor een leuk tijdschrift, een spannend boek of een favoriete film? Perfect! Kies iets waar je compleet door kan ontspannen en al je zorgen even kan vergeten. Of het nu een lang bad is met badzout of een manicure of pedicure, zorg voor minstens 10 minuten me-time. Schaf je lekker zachte pantoffels voor dames aan en match je nagellak op je tenen met de kleur van je pantoffels. Een matching handdoek, kimono en slaapmasker erbij? Dan ben jij helemaal klaar voor je wellness moment!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?