web analytics

Dr. Organic Snail Gel: crème met slakkengel

Slakkengel is al jaren een cultproduct in de beautywereld. Het slijm van slakken zorgt namelijk voor een verzorgde en verjongde huid! Het klinkt op het eerste zicht niet zo heel aantrekkelijk maar effectief is het wel. Daarom heeft Dr. Organic een volledig gamma aan Snail Gel Anti-Aging producten uitgebracht. Ik testte de Dr. Organic Snail Gel en vertel jullie graag meer over dit unieke product.

slakkengel

De bijzondere helende en herstellende eigenschappen van slakkenslijm, dat wordt verkregen zonder enige schade aan te richten aan het ecosysteem, werd bij toeval ontdekt door slakkenboeren in Chili. Zij merkten op dat hun handen ongelooflijk zacht en gehydrateerd aanvoelden en dat wondjes en littekens bijzonder snel genazen. Intensief onderzoek een klinische testen toonden aan dat het slijm hoge concentraties allantoïne, collageen, elastine en antibacteriële stoffen bevat met een helend, verzachtend en zuiverend effect op onze huid.

Klinkt allemaal zeer goed maar toch was ik een beetje huiverig. Ik vind slakken lieve beestjes maar ik hou ze liever op een afstand, laat staan dat ik hun slijm op mijn gezicht zou smeren. Toch overwon mijn nieuwsgierigheid het en besloot ik de Dr. Organic Snail Gel te proberen.Deze originele slakkengel van Dr. Organic is blijkbaar is echt een van hun bestsellers. Het product werd zelfs zo goed verkocht dat er vraag kwam naar een complete lijn, die ze nu dus pas gelanceerd hebben. Daarop volgde dan o.a. de Organic Snail Gel Cream en het serum.

slakkengel

De Dr. Organic Snail Gel doet zijn naam alle eer aan. Het is een gel die énorm snel intrekt en geen vet gevoel nalaat. Deze gel bevat Helix Aspersa Muller slakkenslijm extract, een unieke stof die de slak produceert om snel zijn eigen huisje en huid te repareren als deze beschadigd zijn.

Dit zorgt ervoor dat de huid verzacht en gehydrateerd wordt. Meestal is een gel niet zo geschikt voor de droge huid maar dankzij de toegevoegde aloë vera hebben ook droge huidjes hier wel baat bij!

LEES OOK: Dr. Organic Rose Otto gelaatsverzorging

slakkengel

Ik was eerst nogal sceptisch rond het hele slakkenslijm concept maar na gebruik heb ik mijn mening toch moeten veranderen. Je brengt deze crème namelijk aan als basis voor je je normale dagcrème aanbrengt. Hij is licht plakkerig maar het valt best goed mee. Je kunt het dus eigenlijk vergelijken met een soort serum dat je huid klaarmaakt voor alle crèmes die erna gaan volgen. Het is dus een extra stap die zowel goed is als verzorging maar ook als anti-aging.

De Dr. Organic Snail gel lijn bestaat uit de klassieke Snail Gel, de Gel Cream, een oogserum, een serum voor het gelaat, een hand & nail elixir en een Moisture Mask. Dr. Organic is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Zou jij zo’n slakkengel eens willen proberen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

5 Comments

 1. November 17, 2016 / 8:24 am

  Klinkt fijn! Ik heb een keer echt slakkengel gehad en dat werkte ook echt super goed!

 2. November 17, 2016 / 2:05 pm

  Alleen bij het woord slakkengel krijg ik al enorm de kriebels. Niks voor mij haha, maar wel fijn als het goed werkt!

 3. Sara | MevrouwMiauw
  November 17, 2016 / 8:11 pm

  Ik heb dit product ook en ik vind het echt een prettig product. Het trekt zo lekker snel in. Ik gebruik het geregeld als vervanging van mijn nachtcrème. Mijn huid wordt er zo lekker zacht van.

 4. Karlien - Polished Cats
  November 17, 2016 / 10:15 pm

  mmm het klinkt best wel ok
  mijn huid reageert goed op serums, dus misschien moet ik deze maar eens proberen

  liefs
  Karlien

 5. Lieve
  May 13, 2019 / 11:33 am

  Mijn huid op mijn gezicht was volledig kapot. Met rode droge vlekken en heel gevoelig droog en pijnlijk. Ik was toen in turkije op vakantie. In de Apotheek daar hebben ze mij de snail… slakkenslijm creme aanbevolen. Ongelooflijk inde eerste dagen zag en voelde ik resultaat. Nu na 3 weken is mijn gezicht helemaal hersteld en straal ik terug. Ik ben 63jaar!!!😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?