web analytics

De beste foundation voor ieder huidtype

Ga jij voor het eerst beginnen met foundation? Of heb je gewoon het gevoel dat je nog niet dé perfecte foundation gevonden hebt? Dan heb ik goed nieuws want in dit artikel wil ik graag verder ingaan op het vinden van de beste foundation voor ieder huidtype. Met deze tips moet het zeker lukken om een geschikt product te vinden!

Vette huid

De beste foundation bij een vette huid is een poeder foundation, liefst eentje op minerale basis. Poeder gaat er namelijk voor zorgen dat het alle vettigheid en talg van de huid opneemt. Hierdoor zal je huid veel minder glanzen én je foundation zal ook niet verschuiven doorheen de dag. Je kan doorheen de dag ook gewoon opnieuw bijpoederen moest dit nodig zijn.

Een minerale poederfoundation heeft dan ook weer het extra voordeel dat het antibacterieel is. Hierdoor gaat hij je huid niet extra verstoppen en zullen er ook geen (nieuwe) puistjes of mee-eters ontstaan. Minerale poederfoundation is dus juist goed voor de huid!

Ga je toch liever voor een vloeibare foundation? Kies dan eentje op waterbasis en niet op oliebasis. Ook foundations met meer dekking of die het woord ‘longwearing’ bevatten zijn ideaal voor een vettere huid.

Voorbeelden van goede foundations voor een vette huid: 

Droge huid

Heb je last van een droge huid die vaak schilfertjes vertoont of ervoor zorgt dat je foundation niet zo goed lijkt te hechten aan je huid? Dan moet je het compleet tegenovergestelde doen dan bij een vette huid. Bij een vette huid moet je dus voornamelijk naar poeders gaan, terwijl je dit bij een droge huid best zo goed mogelijk kunt vermijden.

En met het vermijden van poeders bedoel ik niet alleen poeder foundation maar ook poeder als ingrediënt bij een vloeibare foundation. Bij foundation geldt namelijk de volgende regel: hoe beter de dekking van de foundation, hoe meer poeder erin gebruikt wordt. Poeder kan uitdrogend werken dus je kiest best voor een foundation  die geen extreme dekking belooft.

Goede foundations voor een droge huid zijn foundations op oliebasis, foundations die vooral focussen op het glowy aspect, BB/CC creams en cushion foundations.

Voorbeelden van goede foundations voor een droge huid:

Normale huid

Heb je een normale huid? Dan heb je geluk want dan kun je bijna alle foundations dragen. Mensen met een droge huid kunnen zeker een full coverage foundation verdragen maar misschien dan best wel in combinatie met een hydraterende primer.

Of je kunt met een normale huid ook een foundation op oliebasis gebruiken als je dat mooi vindt maar dan achteraf bv. je T-zone afpoederen zodat je geen last krijgt van een glanzend gezicht.

Voorbeelden van goede foundations voor een normale huid:

Dit zijn over het algemeen wat richtlijnen m.b.t. foundation voor ieder huidtype. Natuurlijk hoef je je hier niet strikt aan te houden want zoals ik al zei, het zijn richtlijnen en dus geen regels.

Het is gewoon een klein hulpmiddel om je te helpen bij je zoektocht naar het vinden van de perfecte foundation! En zelfs als je deze richtlijnen volgt kan het al eens zijn dat de foundation toch niet 100% is wat je zoekt en dat is oke. Het is dan ook even flink zoeken!

Vond je dit artikel handig? Pin het dan op Pinterest! 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. June 25, 2019 / 9:24 am

    Heel fijn artikel dit! Estee Lauder Double Wear is al jaren mijn favoriet, maar ik heb eigenlijk een droge huid.. dus misschien moet ik dit toch nog eens heroverwegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?