web analytics

De beste herfstparfums met amber

Amber is een fantasiegeur, geïnspireerd op de ambersteen, die in het lab gemaakt wordt en bestaat uit benzoïne, vanille en zoethout. Daarom geeft amber zo’n warme, sensuele geur af en is het dé ideale geurnoot voor de herfst.

De geur van amber is dus vooral heel erg verwarmend en dankzij het tabak- en vanille aroma maakt het de meeste parfums ook opvallend zwaar en oriëntaals.

Ben je nog op zoek naar een lekker warm parfum voor de herfst? Ik zette de beste herfstparfums met amber op een rijtje!

Gucci Guilty (te koop bij Bol.com)

Gucci Guilty is een fruitig parfum met een warme ondertoon dat heel fris opent. Citrusvruchten waaronder bergamot zorgen ervoor dat de geur niet meteen te zwaar binnenkomt maar naarmate de tijd vordert wordt de geur wel warmer door de amber en de patchouli.

Dit is dus het ideale parfum als je op zoek bent naar een zwaardere geur maar niet meteen iets wilt dat te sterk of te opvallend is. Het geheel blijft wel lekker fris en vrouwelijk.

Mugler Alien (te koop bij Lookfantastic)

De rijke en sensuele noten van het Alien-parfum weerspiegelen de vrouwelijke kracht: een krachtig, floraal parfum met een vleugje jasmijn gemengd met hout- en amberachtige noten.

Deze geur is echt wel extreem opvallend en zeker voor durvers maar dan krijg je ook wel wat. Zeker tijdens de herfst- en wintermaanden is dit de ideale geur.

Calvin Klein Euphoria (te koop bij Bol.com)

Oriëntaals en bloemig, zo kun je deze Euphoria van Calvin Klein het best omschrijven. Met geurnoten als granaatappel, lotus en orchidee is het een vrolijk en lief parfum maar tegelijkertijd geven de amber en het mahoniehout het wel een warme toets.

Met deze geur voel je je precies alsof je op een exotische reis bent, perfect voor een zwoele nazomer.

Michael Kors Sexy Amber (te koop bij Bol.com)

Met Sexy Amber van Michael Kors ben je helemaal klaar voor de herfst- en wintermaanden. Deze klassieke, vrouwelijke geur zit vol met warme geurnoten zoals patchouli, muskus en sandelhout.

Ook bevat deze geur, zoals de naam al doet vermoeden, veel amber en dit dan nog wel in de hartnoten i.p.v. in de basisnoten zoals bij de meeste parfums het geval is. Daardoor wordt de geur inderdaad vrij zwoel en sexy waardoor dit zeker een parfum voor durvers is.

Chloé Signature eau de parfum (te koop bij Lookfantastic)

Chloé is niet perse een typisch herfstparfum maar is eigenlijk een geur die het hele jaar door kan. Voor de typische warme zomermaanden is hij misschien net iets te chique dus daarom vind ik hem persoonlijk eerder geschikt voor het najaar.

Pioenroos, freesia en Damascusroos zorgen ervoor dat Chloé Signature een echte gesofisticeerde damesgeur wordt. Hij ruikt ontzettend chique en luxe waardoor hij je mood helemaal omhoog helpt op dagen waarop je je misschien een beetje minder voelt. Hij kan perfect voor het school of voor het werk maar kan ook gedragen worden tijdens een casual restaurantbezoek of een avondje bioscoop. Dankzij de amber en het cederhout in de basisnoten eindigt deze geur lekker warm en wordt het een echte comfortgeur.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?