De beste huidverzorging tijdens de zomer

Het is eindelijk officieel zomer! Dat wil natuurlijk zeggen dat we onszelf weer wat beter en vaker moeten beschermen tegen de zon. En dat niet alleen, ook op andere vlakken moeten we onze huidverzorging wat aanpassen. Daarom bespreek ik in dit artikel de beste huidverzorging tijdens de zomer, zodat jij jouw huid helemaal klaar kunt stomen!

Vichy Aqualia Thermal

Een hydraterende gelcrème

Het is niet omdat het warm is dat je je huid niet moet hydrateren. Ook tijdens de zomermaanden is het belangrijk om je huid van voldoende verzorging te voorzien. Ik kan me voorstellen dat je het niet prettig vindt om een plakkerig of vette crème te moeten smeren.

De ideale oplossing: een hydraterende gelcrème. Dit soort crèmes trekken vrijwel meteen in en voelen dus niet plakkerig aan op de huid. Ook zijn ze perfect geschikt voor mensen met een normale, vette of gecombineerde huid. Mijn favoriet? De Vichy Aqualia Thermal gel-crème!

Dr. Organic Cocoa Butter

Scrub scrub scrub

Tijdens de zomermaanden laten we doorgaans meer huid zien dan tijdens de koudere maanden van het jaar. Je wilt er dus voor zorgen dat je huid er optimaal uitziet! Een scrub is het ideale product om je huid zonneklaar te maken.

Door je huid te scrubben zorg je ervoor dat je de huid ontdoet van alle dode huidcellen. Dit zorgt er dan weer voor dat je egaler gaat bruinen in de zon of dat je huid vlekvrij blijft als je zelfbruiner gebruikt. Het zal er ook voor zorgen dat verzorgingsproducten beter intrekken waardoor je een zijdezacht babyvelletje krijgt!

Dit zijn alvast een aantal fijne scrubs voor de zomer:

Natuurlijke deodorant

Een goede deodorant is echt onmisbaar bij warm weer. De laatste tijd is de natuurlijke deodorant heel erg in opmars. Mensen zijn er gewoon steeds meer van bewust welke producten ze op hun huid smeren.

Mijn favoriete merk van natuurlijke deodorant is Salt Of The Earth. Dit merk maakt écht fijne deodorants, gaande van sprays tot rollers. Ik hou zelf vooral van een roller omdat dit extra verfrissend werkt. De roller met komkommer is een must have voor de zomer!

Een droge olie

Wil je graag zo’n stralende glanzende huid a la J-Lo? Dan ga je toch al richting een verzorgende olie moeten denken. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg lichaamsolie verkrijgbaar die niet plakt of vlekt en die je dus ook perfect tijdens de zomer kunt gebruiken.

De Réne Furterer 5 Sens droge olie is ideaal voor de zomer. Hij trekt bijna onmiddellijk in, heeft een heerlijke tropische geur en zorgt voor een prachtige gezonde summer glow. Echt onmisbaar voor mij!

Vond je dit artikel handig? Bewaar het voor later op Pinterest!

Share:

1 Comment

  1. July 1, 2019 / 9:41 pm

    Ik heb de gelcream hier ook (maar dan nog onaangebroken) in de kast staan. Goede reminder, snel smeren die handel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?