web analytics

De beste make-up bij een vette huid

Make-up bij een vette huid kan best wel tricky zijn. Je wilt er natuurlijk niet halverwege de dag bijlopen als een discobal of alsof je The Tin Man uit de Wizard of Oz bent. Het is dus zeer belangrijk om de juiste producten voor jouw huidtype uit te zoeken.

Daarom zet ik in dit artikel de beste make-up voor een vette huid op een rijtje. Zo blijf je de hele dag door lekker mat én blijft je make-up beter en mooier zitten.

Foundation primer

Een foundation primer voor de vette huid is een fantastisch product. Het zorgt er voor dat je foundation langer blijft zitten én dat je make-up gewoonweg mooier oogt.

Vooral bij een vette huid is een primer eigenlijk onmisbaar omdat het de huid matteert en de talgcontrole onder controle houdt. Ook gaat een primer voor de vette huid vaak de poriën opvullen waardoor je huidtextuur er meteen ook beter uitziet.

Een van mijn persoonlijke favorieten is deze Pores Be Gone primer van First Aid Beauty. Deze primer doet eigenlijk álles wat je zou willen bij een vette huid.

Dankzij deze primer worden alle poriën en fijne lijntjes ingevuld terwijl hij de huid de hele dag lang mooi mat houdt. Doordat er minder talg doorkomt blijft de foundation ook langer zitten.

Olievrije foundation

Ben je op zoek naar een foundation voor een vette huid, dan kies je best voor een foundation die NIET op oliebasis is maar juist op waterbasis. Ook is het goed om een foundation te kiezen die veel poeder bevat omdat poeder matteert.

Een aantal fijne foundations voor een vette huid zijn:

Setting powder

Ik vertelde je hierboven al dat poeder matterend is voor de huid. Dit komt doordat poeder het talg absorbeert waardoor je minder gaat glammen. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen droogshampoo gebruiken als hun haar vet wordt.

Daarom is het dus ook ontzettend belangrijk om je foundation altijd goed af te poederen als je een vette huid heb. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je minder glimt maar ook dat je foundation langer blijft zitten.

Je kunt kiezen voor een poeder met een kleurtje maar dit kan al snel te opvallend worden als je er teveel van gebruikt. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een transparant poeder zoals het Laura Mercier Translucent Powder.

Er zijn ook getinte poeders die universeel voor iedere huidskleur werken zoals bv. een banana powder. Zo’n banana powder zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat de huid ook nog eens extra opgefrist lijkt. Ideaal als je naast een vette huid ook last hebt van een doffe teint.

Setting spray

Vind je het poeder toch net iets te poederig overkomen of wil je dat je make-up, dan is een setting spray of een fixing spray een goede optie.

Dit soort sprays leggen als het ware een soort laagje rondom je make-up heen. Dit zorgt er voor dat het talg er niet door komt en dat alles stevig op z’n plek blijft zitten.

Ook is een setting spray ideaal voor momenten waarop je weet dat je niet alleen veel gaat glimmen maar ook gaat zweten. Tijdens warme zomerdagen of tijdens een avondje uit is een goede setting spray echt wel onmisbaar, al helemaal als je foundation bij een vette huid wil dragen.

Mijn persoonlijke favoriet? De Urban Decay All Nighter spray. Met deze spray blijft je make-up echt perfect zitten! Ik schreef eerder ook al een review over de All Nighter spray dus lees deze ook zeker eens terug als je hier benieuwd naar bent!

Ziezo, nu weet je wat de beste make-up bij een vette huid is.

Kort samengevat: kies voor producten op poederbasis i.p.v. op oliebasis, poeder altijd voldoende af en maak eventueel gebruik van een langhoudende setting spray. Zo ben je zeker dat je vette huid je make-up niet meer kan verpesten!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?