web analytics

De beste oogschaduw voor blauwe ogen

In de make-upwereld bestaan er geen vaste regels, draag gewoon wat je leuk vindt. Toch zijn er hier en daar wel wat zaken waar je rekening mee kunt houden, een soort van ongeschreven regels. Zo zijn er bepaalde kleuren die beter staan bij bepaalde huidtypes en oogkleuren. Daarom wil ik jullie meenemen doorheen al deze ‘regels’ zodat je uit kunt vissen welke kleuren jou het beste staan. In dit artikel wil ik het graag hebben over de beste oogschaduw voor blauwe ogen.

Subtiele oogschaduw voor blauwe ogen

Als je blauwe ogen hebt zijn er twee richtingen die je op kunt: ofwel kies je voor complementaire koele kleuren oftewel kies je voor contrasterende warme kleuren.

Zilveren of grijze oogschaduw staat zeer mooi bij blauwe (of grijze) ogen. Als je van een subtiele dag make-up houdt hoef je niet bang te zijn om zilver of grijs te gebruiken. Zolang je wegblijft bij metallics en voor zachte tinten kiest kun je ook met zilver een natuurlijke make-up creëren.

Hou je niet van ijzige kleuren en mag het wel iets warmer of speelser voor jou? Dan is zachtroze oogschaduw de ideale optie. Zachtroze geeft een schattig, speels effect aan je blauwe ogen zonder te opvallend te zijn.

Felle opvallende oogschaduw voor blauwe ogen

Wil je je ogen écht laten knallen? Dan is koper de perfecte tint om jouw blauwe ogen mee in de kijker te zetten.

Als je naar het kleurenwiel kijkt dan zie je dat oranje (en dus ook koper) recht tegenover blauw staan. Dit maakt koper/oranje dus een contrasterende kleur voor blauwe ogen.

Door een contrasterende kleur uit te kiezen gaan je blauwe ogen er écht pas hard uitspringen omdat het gewoon zo opvallend en intens is.

Oranje is vaak een beetje te intimiderend om dagelijks te gebruiken maar koper is hier dus ideaal voor. Koperen oogschaduw is in mijn ogen DE beste oogschaduw voor blauwe ogen.

Koper is op zich geen felle kleur en zou eerder onder neutraal geklasseerd kunnen worden, zeker in combinatie met bruine ogen. Maar zodra je het combineert met blauwe of grijze ogen krijg je echt een knallend resultaat.

Het zorgt er voor dat het blauw in je ogen veel ‘ijziger’ overkomt waardoor je gelijk een indringende blik krijgt. Als je je blauwe of grijze ogen echt wilt laten opvallen is koper gewoonweg een must-have.

Wil je toch graag wat oranje in je look gebruiken? Zet je oogleden dan aan met een kopertint en gebruik wat oranje in je arcadeboog voor een mooie ombré look.

Is koper niet opvallend genoeg voor je en wil je écht goed uitpakken? Dan zijn roodtinten of kleuren met een rode basis ideaal.

Hierben denk ik dan aan kleuren zoals cranberry, rood, roze, … Ook dit soort oogschaduw staat heel erg mooi bij mensen met blauwe ogen!

Hier kun je verder ook zo fel of excentriek mee gaan als je zelf wilt. Met cranberry kun je alles nog enigszins neutraal houden terwijl jet met rood of roze een veel opvallender effect zult creëren. Ook kun je al deze kleuren onderling zeer goed combineren.

De beste koele oogschaduwkleuren

Gelukkig hoef je niet alleen richting de warme kleuren te gaan als je een opvallende oogschaduw voor blauwe ogen zoekt, ook in de koele route is er een zeer goede optie.

Bij de subtiele oogschaduw vertelde ik jullie al over zilver en grijs maar ook als felle oogschaduw kan het zeker dienen.

Metallic zilver staat namelijk prachtig bij blauwe ogen. Het haalt het koele, blauwe in je ogen extra naar voor. Metallics zijn ideaal om te verwerken als smokey eye of om te gebruiken als opvallend accent.

Zo zie je maar, met oogschaduw voor blauwe ogen kun je lekker veel kanten op. Of je nu voor een zachtroze kleurtje gaat of voor een metallic koper, deze oogschaduw kleuren zullen garant staan voor een geslaagde look.

Vond je dit artikel handig? Save het dan op Pinterest!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?