web analytics

De beste oogschaduw voor bruine ogen

In de make-upwereld bestaan er geen vaste regels, draag gewoon wat je leuk vindt. Toch zijn er hier en daar wel wat zaken waar je rekening mee kunt houden, een soort van ongeschreven regels. Zo zijn er bepaalde kleuren die beter staan bij bepaalde huidtypes en oogkleuren. Daarom wil ik jullie de komende weken meenemen doorheen al deze ‘regels’ zodat je uit kunt vissen welke kleuren jou het beste staan. In dit artikel wil ik het graag hebben over de beste oogschaduw voor bruine ogen.

Subtiele oogschaduw voor bruine ogen

Met bruine ogen kun je werkelijk alle kanten op. Toch zijn er een aantal subtielere kleuren die het allermooist staan bij je bruine ogen! Een aantal populaire kleuren zijn groen, bruin en brons.

Groen, en dan voornamelijk mosgroen, staat heel erg mooi bij zowel lichtbruine als donkerbruine ogen. Hou je het liever nog neutraler? Dan is bruin ook een hele goede optie.

Het lijkt misschien wat saai maar bruin is juist dé ideale kleur om je bruine kijkers extra op te laten vallen. Zeker als je lichtbruine ogen hebt en dan voor donkerbruine oogschaduw kiest. Bruin is veilig maar zeker niet saai.

^ Essence Yes Eye Can palette

Ook met bronstinten kun je niets verkeerd doen. Deze halen de warmte uit je bruine ogen extra naar voren en dat zorgt dus voor een verleidelijke, open blik.

Matte kleuren zijn heel erg mooi maar als je voor extra va-va-voom wilt gaan kun je best voor een metallic- of glitteroogschaduw kiezen. Op de foto hierboven zie je een goed voorbeeld bij de kleur ‘Be Fabulous’.

Felle oogschaduw voor bruine ogen

Mag het wel wat feller? Ook dan heb je geluk met bruine ogen! Er zijn een heleboel kleuren die je ogen er uit laten springen maar de absolute toppers zijn toch zeker paars en blauw.

Ook hierbij telt: hoe dieper de kleur, hoe mooier het je bruine ogen uit laat komen. Beide kleuren gaan echt de diepte uit je ogen naar boven brengen en dit bij zowel matte als shimmery oogschaduw.

Als je nog op zoek bent naar een aantal mooie oogschaduw paletten heb ik alvast een aantal goede suggesties. Het Sleek Original palette is ideaal voor mensen met bruine ogen aangezien het zowel paars, blauw, groen als brons tinten bevat.

Voor de liefhebbers van neutrale kleuren met hier en daar een opvallend accent zoals goud of brons is het Essence Yes Eye Can palette perfect geschikt. Hierin vind je maar liefst 25 verschillende tinten oogschaduw terug.

Liever iets handzamer? Het L’Oréal La Petite Palette in Optimist bevat een aantal mooie bruintinten met een groenblauwe accent kleur. Dit palette is verkrijgbaar bij Bol.com voor € 9,59.

Het Catrice Soul Searcher palette (verkrijgbaar bij Kruidvat) is een budgetproof alternatief, al vind ik de kwaliteit hiervan wel een pak minder dan bij het paletje van L’Oréal.

Hopelijk heb ik jullie met dit artikel toch wat kunnen helpen als het aankomt op de beste oogschaduw voor bruine ogen. Wil je graag nog meer leren over oogschaduw?

Lees deze artikels over oogschaduw: 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?