De beste parfums voor de zomer

De zomer is hét seizoen bij uitstek om eens goed uit te pakken met een lekker tropisch geurtje. Met een frisse zomergeur raak je namelijk meteen in een vakantiestemming.

Maar welke parfums zijn nu écht geschikt voor de zomer? Dit zijn in mijn ogen de beste parfums voor de zomer:

Moschino Fresh Couture – € 41,00

Wie aan de zomer denkt denkt vaak ook meteen aan frisse citrusgeuren. Een van de beste parfums voor de zomers is dan ook Moschino Fresh, het perfecte voorbeeld van een frisse geur.

Fresh Couture is zeker fris genoeg voor de liefhebbers van zachte citrusgeuren. Het is dé ultieme zomergeur maar kan eigenlijk het hele jaar door gebruikt worden. De belangrijkste geurnoten van Fresh Couture zijn bergamot, mandarijn, ylang-ylang, framboos en pioenroos.

Solinotes Yuzu – € 15,00

Een andere heerlijke frisse geur is Yuzu van Solinotes, een zuurfrisse geur met akkoorden van citroen, bergamot en yuzu. Daarnaast bevat het parfum ook witte bloemen, mandarijn, patchouli en eikenmos.

Yuzu is dé ideale geur voor de zomer aangezien hij dus niet alleen lekker fris maar tegelijkertijd ook nog eens bloemig ruikt. Frisser dan deze Yuzu gaat het niet worden!

Chloé Signature Eau De Parfum – € 43,45

Dat een zomergeur niet altijd mierzoet of superfris hoeft te zijn, dat bewijst deze Chloé Signature Eau De Parfum. Deze vrouwelijke en bloemige eau de parfum is lekker zacht waardoor hij perfect is om de hele zomer lang te gebruiken.

In de top het parfum ontvouwt de geur zich met een combinatie van bloem poederige noten: een vleugje pioenroos, lychee en voorjaarsfreesia. Dit maakt het parfum luchtig, maar ook sensueel.

De rijkere kant wordt gecreëerd in het hart, door de unieke Chloé-roos, die samen gaat met magnolia, lelietje-van-dalen. De geur eindigt in de basisnoot met warme amber en elegante cederhout die het geheel lekker klassiek maken.

The Body Shop Glowing Cherry Blossom – € 28,00

Een andere fijne bloemige geur is The Body Shop Cherry Blossom.

Deze subtiele bloemige geur is zoals het voorjaar in een flesje. De geurnoten van dit parfum bestaan uit fuji appel, Chinese magnolia en Osmanthus. Het hart bestaat dan weer uit Japanse kersenbloesem, sterjasmijn en Japanse kakiplant. In het hart vind je sandelhout, hinokihout en musk terug.

Vooral de Japanse kersenbloesem (duh) en Osmanthus ruik je heel erg goed terug in deze geur. Lekker bloemig, vrouwelijk en tegelijkertijd ook heel erg elegant: dat is deze Glowing Cherry Blossom.

Yves Rocher Sel D’Azur – € 39,90

Ik sluit deze lijst met beste parfums voor de zomer af met een geur die eigenlijk niet zo heel erg bekend is en dat is deze Sel D’Azur van Yves Rocher.

Als je denkt aan een heerlijk zomerse vakantie waarbij je op het strand ligt met een cocktail aan de hand, dan zou je perfect aan deze geur kunnen denken.

Yves Rocher Sel D’Azur bestaat voor 88% uit natuurlijke ingrediënten waaronder grapefruit uit Israël, cederhout uit Virginiä en vetiver uit Haïti.

Binnen deze geur ruik je vooral deze grapefruit zeer goed terug waardoor het een lichte geur is die qua geurnoten wat richting een eau de cologne neigt. De combinatie van al deze geurnoten zorgt voor een frisse, tropische geur die meteen voor de nodige zomerse vibes zorgt.

Welk parfum is jouw favoriet voor de zomer?

Share:

2 Comments

  1. June 5, 2022 / 4:41 pm

    Juliette has a gun – Mmmm

    Deze is heel lekker, zoet, rozen, iets mystieks erin. Wat ik wel jammer vind is dat de geur iets te snel vervlogen is. Als ik bijvoorbeeld Musc Noir draag van Narciso, dan ruik ik die nog aan het eind van de dag.

  2. June 5, 2022 / 10:00 pm

    Oh, ik ben wel benieuwd naar die laatste van Yves Rocher! Dankjewel voor de tip, ga toch eens gaan snuffelen als ik de winkel passeer. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?