De beste producten tegen puistjes

We willen natuurlijk allemaal wel weten welke de beste producten tegen puistjes zijn en welke producten het snelst werken.

Ik heb de afgelopen jaren énorm veel last gehad van acné, zowel hormonale acné als puistjes die voortkwamen van een allergie. Hierdoor heb ik ontzettend veel verschillende producten geprobeerd in de hoop mijn huid te kalmeren.

Gelukkig heb ik door veel trial & error de beste producten tegen puistjes kunnen ontdekken. Als je benieuwd bent naar mijn favorieten, lees dan zeker verder!

Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment (hier te koop)

Een spot treatment is een van de beste producten tegen puistjes omdat het specifiek ontwikkeld werd om puistjes zeer lokaal aan te pakken. Je brengt het product meteen recht op de puist aan zodat deze rustig uit kan drogen en kan verdwijnen.

Een van dé aller beste producten tegen puistjes is het Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment. Dit product is op basis van salicylzuur, werkt vrij snel en is perfect voor actieve puistjes die nét iets te hard opvallen.

Je brengt een kleine hoeveelheid aan op de puistjes waardoor ze snel verdwijnen zonder dat het pijn gaat doen. Alles droogt op een milde, zachte manier uit. Hierdoor hou je ook geen littekens of wondjes over!

Laat de oude trucs zoals ‘breng tandpasta aan op je puistjes’ gewoon achterwege en kies voor een product dat er speciaal voor ontwikkeld werd.

The Body Shop Tea Tree Oil (hier te koop)

Eerder op zoek naar een natuurlijk product tegen acne? Dan is de The Body Shop Tea Tree Oil misschien wel iets voor jou. Dit product is een echte cultklassieker binnen de beautywereld en dat is zeker terecht.

Dit is een van de meest effectieve producten op de markt als het aankomt op het behandelen van puistjes. Je brengt dit product, net zoals de Kiehl’s Blue Herbal, lokaal aan.

De geur is misschien niet denderend (tea tree oil stinkt echt naar vieze bomen) maar het wérkt wel. Puistjes worden binnen de dag volledig uitgedroogd zonder de huid te beschadigen.

Het fijne aan de product is dat het zo geconcentreerd is waardoor je niet veel nodig hebt. Aangezien het product ook niet duur is is het niet alleen fijn voor de huid maar ook voor de portemonnee!

La Roche-Posay Effaclar Duo+ (hier te koop)

Als je eerder op zoek bent naar een oplossing die goed is op langere termijn moet je bij La Roche-Posay kijken. Hun Effaclar Duo+ is een fantastisch product voor puisten.

Dit product kalmeert de volledige huid, niet enkel de puistjes. Het is dus geen spot treatment maar een product dat je over het hele gelaat aanbrengt.

Het werkt perfect om de huid die snel ontsteekt te kalmeren. Hierdoor is het vooral goed geschikt voor mensen die al langer met acne worstelen omwille van medische redenen. Denk dan aan hormonale acne of acne die veroorzaakt wordt door een allergie of intolerantie.

Als je snel last hebt van pijnlijke ontstekingen of terugkerende puistjes is de La Roche-Posay Effaclar Duo+ verzorging de ideale aanvulling op je huidverzorgingsroutine.

Dit zijn de beste producten tegen puistjes die op dit moment op de markt zijn. Deze drie producten werken allemaal op een zeer effectieve manier om snel komaf te maken met ongewenste onzuiverheden.

Dit doen de producten op een milde, niet-agressieve manier. Hierdoor hoeft je huid niet te lijden en zal je je huid ook niet onnodig beschadigen, zoals andere typische middeltjes (zoals tandpasta tegen puistjes) wel doen.

Ga dus niet meteen je puistjes uitknijpen of proberen uit te drogen met tandpasta als je alles zoveel makkelijker op kunt lossen met een van deze producten.

Hoe pak jij je onzuiverheden aan?

Share:

2 Comments

  1. July 3, 2020 / 11:11 am

    Een stukje blaren pleister erop plakken 😉 klinkt heel vreemd maar ik las het ergens en was te nieuwsgierig. Het helpt aanzienlijk om de zwelling te verminderen en het puistje lijkt iets beter weg te gaan. De BHA 2% van paulas choice vind ik ook fijn

  2. Mieke
    July 5, 2020 / 9:44 pm

    Stuk voor stuk topproducten! Tea tree olie heeft me ook geholpen met een bultje op mijn helix piercing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?